Cooper, "Keskin Nişancı"yla OSCAR bekliyor

İngiltere’de yaşayan ve “Fil Adam” hastalığından genç yaşta hayatını kaybeden Joseph Merrick’i Broadway sahnesinde canlandıran Bradley Cooper, "American Sniper"la OSCAR ödülüne uzanmaya çalışacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hakan Sonok 

"American Sniper-Keskin Nişancı" 25 Aralık’ta Kuzey Amerika sinemalarında gösterilmeye sunuldu. Türkiye sinemalarında 20 Şubat’ta gösterilmeye başlanacak olan filmin 22 Şubat 2015 gecesi pek çok OSCAR ödülüne ulaşması bekleniyor.

“Silver Linings Playbook-Umut Işığım” ile “American Hustle-Düzenbaz”la hem OSCAR, hem Altın Küre, hem de BAFTA (İngiliz Film Akademisi) ödüllerine adaylık elde eden Bradley Cooper  “American Sniper” adlı filmde anılarını içeren kitabında 255 Irak’lı direnişçiyi öldürdüğünü bütün dünyaya gururla ilan eden Amerikalı keskin nişancı Chris Kyle’ı (1974-2013) canlandırabilmek için 18 kilo almak zorunda kaldı.

20.6 milyon dolar aldı

Bradley Cooper, “The Hangover-Felekten Bir Gece” üçlemesinden (2009-2011-2013) sırasıyla 600 bin, 5 milyon ve 15 milyon dolar ücret almıştı.

Amerikan Silahlı Kuvvetleri, Chris Kyle’ın verdiği rakamı doğrulamıyor ve onun Irak’lı kurbanlarının “resmi rakamı”nın sadece 160 olduğunda ısrar ediyor.

Keskin nişancılık yeteneğini/becerisini çocukluğunda babasıyla çıktığı geyik avlarında elde ettiğini söyleyen, 1999-2009 arasında Amerikan Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet eden ve çok sayıda madalyaya layık bulunan Chris Kyle, Irak’tan döndükten sonra 2 Şubat 2013’te Teksas’ta bir cinayete kurban gitmişti.

Chris Kyle, Irak’ta işgal güçlerine isyan eden Irak’lı vatandaşları tek tek avlarken sadece bir kere (bir kadını öldürürken) kararsızlığa /ikileme/ tereddüte düşmüştü.

Irak’lılar, “Shaitan Ar-Ramadi-Ramadi Şeytanı” dedikleri Chris Kyle’ın kellesine 20 bin dolar ödül koymuşlar ve amaçlarına bir türlü ulaşamayınca bunu 80 bin dolara kadar yükseltmişlerdi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir