Efes, Mario Frangoulis’le coşacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Ülkemizde de geniş bir hayran kitlesine sahip olan Mario Frangoulis, İzmir’de müzikseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. İzmir Kültür, Sanat ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İzmir Festivali’ne katılacak olan sanatçı, bu hafta Efes Antik Tiyatro’da bir konser verecek. Mario Frangoulis’in Efes Antik Tiyatro’daki konseri, 27 Haziran Cuma akşamı saat 21.30’dan itibaren dinlenebilecek. 

Müzikseverlere bugüne kadar 15’ten fazla solo ve 10 derleme albüm sunan Mario Frangoulis, Efes’te Lukas Karytinos’un yöneteceği İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sahne alacak. Konserin diğer solisti ise soprano Aytül Büyüksaraç olacak. 

Sosyal sorumluluk projelerine de el veriyor 

Müzisyenliğinin yanı sıra çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde de yer alarak hayran kitlesini genişleten Mario Frangoulis, çıkardığı ilk iki uluslararası albüm olan “Sometimes I Dream” (2002) ve “Follow Your Heart” (2005) ile Billboard’un müzik listelerinde 2 ve 3 sıralara yükselmiş bir sanatçı. 2008 yılında İtalyan tenor Mario Lanza’ya övgü olarak çıkardığı “Mario Sings” albümüyle de dikkat çeken Zimbabwe doğumlu Yunan tenor, 17 yaşında kendisine West End’te yorumlanacak “Sefiller" müzikalinde Marius rolünü oynamasını teklif eden ünlü yapımcı Cameron Mackintosh tarafından keşfedildi. 

Dünyaca ünlü müzikallerin sevilen sesi 

Sanatçı, bir süre de Andrew Lloyd Webber’in “Operadaki Hayalet" yapıtının ikinci önemli erkek rolü olan Raoul’ü seslendirdi. 2000'de İtalya'da “Batı Yakasının Hikâyesi"nin başrolünü alan Frangoulis, Maria Callas Ödülü ve Pavarotti Bursu’nu kazandı. Güçlü vokali ve coşkulu sahne tarzıyla beğenilen Mario Frangoulis, tenor Alfredo Kraus’un tek özel öğrencisi. 

Frangoulis, Kraus ile dünyayı dolaşmasının ardından çalışmalarına New York’taki Julliard Müzik Okulu’nda devam etti. 2011'de En İyi Klasik Müzik Erkek Sanatçısı için aday görülen Frangoulis, bir opera aryasından bir rock müzik parçasına kadar her şeyi söyleyebilen bir ses aralığına sahip.