Engir Türker’in 33. resim ve heykel sergisi açıldı

Sanatçı Diplomat Engir Türker’in “Baba-Oğul/Küratör ve Sanatçısı” sergisi açıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Mehmet KAYA

ANKARA - Sanatçı diplomat Engin Türker’in 33. kişisel resim ve heykel sergisi açıldı. Sergi 6 Haziran’a kadar Ankara Pet Holding Sanat Galerisi’nde izlenebilecek. Sanatçi sergisine “Baba-Oğlu / Küratör ve Sanatçısı” başlığını verdi.

Eserlerin, Engin Türker’in 2014 yılında kaybettiği mimar-küratör oğlu Kerem Türker’le birlikte oluşturdukları düşlerin bir kesiti olduğu vurgulandı Bu özel sergi, Kerem Türker’in yaşamının son 10 yılında küratörlüğünü üstlendiği babasının çeşitli sergilerinden seçilmiş eserlerinden oluşuyor.

Mimar Kerem Türker, küratör kimliğiyle 2002-2014 yılları arasında babası ressam-heykeltraş Engin Türker’in yurt içi ve dışında açtığı “Barış ve Sevgi” temasını işleyen 6 resim ve heykel sergisine destek vermişti. Kerem Türker’in anısına ithaf edilen bu özel sergi de, yaşamının son 10 yılında küratörlüğünü üstlendiği babasının bu sergilerden seçilmiş eserlerinden oluşuyor.

“Bundan böyle, uzunca dönem ‘Barışın Sanatçı Elçisi’ olarak yürüttüğüm çalışmalarımı sevgili oğlumun manevi desteğiyle sürdüreceğim” diyen Engin Türker, sergisiyle ilgili “Keremimizin değerli anısı, bundan böyle kuruluş hazırlıkları tamamlanma aşamasında olan ‘Mimar Kerem Türker Vakfı’ tarafından mimari, şehircilik, çevre ve güzel sanatlar dallarında yürütülecek sosyal ve kültürel hizmetler aracılığıyla yaşatılacak.” dedi.