Eskişehir başkent oluyor

Eskişehir'in kültür başkenti olmasına ilişki tasarı Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Hakkında Kanun Tasarısı", TBMM Milli Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi. Komisyon, AK Parti Eskişehir Milletvekili Navi Avcı Başkanlığında toplandı.  Toplantıda, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Hakkında Kanun Tasarısı kabul edildi. Tasarı, Eskişehir'i 2013 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak hazırlamak, bu amaçla 2013 yılında yapılacak etkinlikleri planlamak ve yönetmek, kamu ve sivil kuruluşların yapacakları çalışmalarda koordinasyonu sağlamak üzere, tüzel kişiliğe haiz ve merkezi Eskişehir'de olan "Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı" kurulmasını öngörüyor.

Ajans; Koordinasyon Kurulu, Danışma Kurulu, Yönetim Kurulu ve Genel Sekreterlikten oluşacak. Ajansın gelirleri; Eskişehir İl Özel İdaresi, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ile Odunpazarı ve Tepebaşı Belediyelerinin 2012 ve 2013 bütçelerine bu amaçla konulacak ödenek, Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir Sanayi Odası tarafından 2012 ve 2013 yıllarında aktarılacak tutarlar, genel bütçeden yapılacak yardımlar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Anadolu Üniversitesi'nden 2012 ve 2013 yıllarında aktarılacak tutarlar, her türlü naklen yayın, reklam ve sponsorluk gelirleri, bağış ve yardımlardan oluşacak.

Ajans yaptığı işlemler nedeniyle Harçlar Kanunu ile Belediye Gelirleri Kanunu gereğince alınan harçlardan ve katılım payından, bu işlemler nedeniyle düzenlenen kağıtlarla ilgili olarak damga vergisinden muaf tutulacak. Düzenleme kapsamına giren mal ve hizmet alımları ile yapım işleri satım, kira ve her türlü işlemlerde Devlet İhale Kanunu ile Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanmayacak. Toplantıda, ayrıca, İstanbul'da "MEF Üniversitesi' kurulmasına ilişkin tasarı ile Bilecik Üniversitesi'nin adının "Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi"; Gazikent Üniversitesi'nin adının da "Hasan Kalyoncu Üniversitesi" olarak değiştirilmesine ilişkin teklifler birleştirilerek görüşüldü ve kabul edildi.

(AA)

Bu konularda ilginizi çekebilir