Gümüşlük’ten ezgiler yankılanıyor

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, aralarında Kronos Quartet, Martin Roscoe, Gülsin Onay, Bülent Evcil, Philip Moll ve Anika Vavic’in de yer aldığı sanatçıların konserleriyle 8 Ağustos’a kadar devam edecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

DenizBank ana sponsorluğunda düzenlenen 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 8 Ağustos’a kadar sanatseverleri ülkemizden ve dünyadan ünlü sanatçılarla buluşturmaya devam ediyor. 3 Temmuz’da başlayan festival bu yıl 11 konser, 4 masterclass, 4 öğrenci konseri ve 1 yarışma konserinin yanı sıra 3. Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışmasına da ev sahipliği yapıyor. 

Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay’ın sanat danışmanlığında ve Piyanist Eren Levendoğlu’nun sanat yönetmenliğinde; Bodrum Klasik Müzik Derneği tarafından organize edilen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 5 hafta sürecek programıyla yaz aylarının en hareketli festivallerinden biri olmaya aday. Festival kapsamında; 8 Temmuz akşamı, Antik Taş Ocağı’nda ülkemizden Bülent Evcil ve ABD’den Philip Moll’ün katılacağı “Flüt Virtüözleri” konseri dinlenebiliyor. 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nin programında yer alan en iddialı etkinlikse 14 Temmuz akşamı gerçekleştiriliyor. Antik TaşOcağı, o akşam Grammy ödüllü Kronos Quartet’i ağırlıyor. Yenilikçi ve gelişmiş yorum ve performanslarıyla dörtlü, son yıllarda klasik müzik dünyasının en aranan gruplarından biri. “Cutting edge arts” ekseninde anılan Kronos Quartet, önemli klasik müzik bestecilerinin eserlerini yorumlamadaki başarısının yanında dünya müziklerine kattığı farklı solukla da her dönem dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bir grup.

Hangi programlar var?

►8 Temmuz: Flüt virtüözleri: Bülent Evcil ve Philip Moll 
►14 Temmuz: Grammy ödüllü Kronos Kuartet Bodrum’da 
►18 Temmuz: 21. yüzyılın Rus yıldızı: Piyanist Vyacheslav Gryaznov 
►21 Temmuz: Müziğin coğrafyası: Trio Klavis 
►23 Temmuz: Geleceğin genç piyanisti seçildi: Saygun Piyano Yarışması Final Konseri 
►27 Temmuz: İngiltere’nin en sevilen piyanisti: Martin Roscoe 
►29 Temmuz: Akdeniz rüzgârları: kemancı Gilles Apap ve piyanist Miroslav Dacic 
►31 Temmuz: Piyanist Anika Vavic ile klasikten moderne 
►4 Ağustos: Yıldızlara serenat: Piyanist Gülsin Onay 
►8 Ağustos: Nirvana ve Pink Floyd’dan virtüöz piyano için seçmeler: Ayşedeniz Gökçin