İncesaz'la varsın “Geçsin Günler”

Kalan Müzik’in sanatseverlere sunduğu İncesaz'ın yeni albümü, gündelik kaygılardan uzak, “tertemiz müzik” dinlemek isteyen herkes için raflarda

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ülkemizde grup müziğinin ömrü fazla uzun olmuyor bildiğiniz gibi –MFÖ bu kurala ne güzel bir istisna.- Bu yüzden, bir topluluk 8. albümünü yayınlıyorsa o tarafa doğru kulak kesilmek kesinlikle gerekiyor. “Geçsin Günler” adlı yapıtını kısa bir süre önce dinlemeye başladığımız İncesaz’dan bahsediyoruz. Kalan Müzik’in sanatseverlere sunduğu albüm, gündelik kaygılardan uzak, “tertemiz müzik” dinlemek isteyen herkes için raflarda.

1997’de kurulan İncesaz, bundan önceki 7 albümünde solist olarak Melihat Gülses, Cengiz Özkan ve Dilek Türkan ile çalışmıştı. “Geçsin Günler”deyse mikrofonun ardında Ezgi Köker ve Bora Ebeoglu var. Birzamanların Oya-Bora’sının Bora’sı için söylenecek fazla bir şey yok. Ezgi Köker’e gelince; Bu albümün solistlerinden Ezgi Köker, İTÜ Türk Müziği Devlet Konservatuarı mezunu solistin tam da İncesaz’a yakışan pırıl pırıl, berrak bir sesi var. Grubun Türk Müziği'ndeki benzersiz çizgisine uygun olarak yine geleneksel ile yeni besteleri bir araya getiren albümde; Erol Sayan, Refik Fersan, Birol Yayla, Murat Aydemir ve Cengiz Onural imzasını taşıyan 11 beste var.

En iyileri:

-Derya

- Bahriyeli

-Sevdayla Hesaplaşılmaz

-Mahallede Akşamlar

 

Bu konularda ilginizi çekebilir