Kayseri’ye Selçuklu Uygarlığı Müzesi

Büyükşehir Belediyesi Kayseri’ye Selçuklu Müzesi açtı. Selçuklu dönemine ait tarihi eserler ve birbirinden ilginç dijital uygulamaların yer aldığı Selçuklu Uygarlığı Müzesi ziyaretçilerini ağırlamaya başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATİCE KEVEN

KAYSERİ - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, açılışta yaptığı konuşmada Selçuklu medeniyetine olan borcu ödemenin ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Gevher Nesibe Medresesi’nin restorasyonu için 1.7 milyon, müze içinse 3 milyon lira harcama yaptıklarını söyleyen Özhaseki, mekânın, Selçuklu medeniyetini anlatan tek müze olduğunu vurguladı. Müzede Selçuklular dönemine ait 600’ün üzerinde eserin sergileneceğini ve dijital uygulamaların yoğun olarak kullanıldığını kaydeden Özhaseki, mekânın aynı zamanda engelli dostu bir müze olduğunu ve görme engelliler için uygulamalar bulunduğunu belirtti.

Müzede, arttırılmış gerçeklik sunan bilgisayar donanımların kullanıldığını ifade eden Özhaseki, Selçuklu minyatürleri, interaktif gezi imkânı sunan donanımlar, çocuk eğitim ve bilgilendirme alanı gibi birimlerin de yer aldığı müzeyi gezenlerin günümüzden 800 yıl önce kullanılan tedavi yöntemleri ve tedavi odalarını da göreceklerini aktardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir