Koç Fest 18 Nisan'da Muğla'da başlıyor

Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın finalleri ile eş zamanlı gerçekleşen Koç Fest, bu yıl 18 Nisan'da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Koç Holding tarafından düzenlenen gençlik festivali Koç Fest, bu yıl 18 Nisan'da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde başlayacak. 

Koç Holding'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye Koç Fest Üniversite Spor Oyunları'nın finalleri ile eş zamanlı gerçekleşen Koç Fest, bu yıl 18 Nisan'da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nden başlayacak. Muğla'nın ardından sırasıyla Balıkesir, Karabük, Sivas, Gaziantep, Antalya ve Isparta'da üniversitelileri spor ve müzik ile buluşturacak Koç Fest kapsamında bu yıl rock grubu Athena sahne alacak. 

Koç Fest'te bu yıl büyük final 10-17 Mayıs tarihleri arasında yaklaşık 5 bin sporcunun mücadele edeceği Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde gerçekleştirilecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl, bu yıl 10. yılını kutlayan Koç Fest kapsamında üniversiteli sporculara olan desteklerini artırarak devam ettirmenin gururunu yaşadıklarını belirtti. Koç Fest ile 9 yılda yaklaşık 100 bin kilometre yol kat ettiklerini vurgulayan Kızıl, şöyle devam etti: 

"32 şehirde 33 üniversite ziyaret ettik, 82 festival düzenledik ve 2 buçuk milyondan fazla gence ulaştık. Sponsoru olduğumuz Üniversite Spor Oyunları kapsamında 9 yılda 160 bin sporcu mücadele etti. Üniversite sporlarına olan ilgi de büyük ilerleme kat etti. Amatör branşlara verdiğimiz desteği her yıl artırdık. Başladığımızda üniversite spor oyunlarında mücadele edilen branş sayısı 12 iken bu yıl 46'ya yükseldi. 22 bin sporcumuz da müsabakalara katılıyor. 

1 milyon 350 bin kişi konserlere, 350 bin kişi etkinliklere ve 50 bin kişi de spor salonlarında gerçekleştirilen etkinliklere izleyici olarak katıldı. Sosyal medya aracılığıyla 19 milyon 400 bin kişiye ulaştık. Bu rakamlar organizasyonun etki alanını ve yaygınlığını gözler önüne seriyor. Üniversiteli sporcularımızın yurt içindeki ve yurt dışındaki başarıları ile gurur duyuyoruz." 

 "Spora yaptığımız yatırım, gençlerimizin gelişimine önemli katkı sağlıyor" 

Kızıl, genç nüfus için evrensel değerlere dayanan bir spor anlayışının benimsenmesi ile Türkiye'de spor ve şiddetin bir arada anılmasının önüne geçileceğine inandıklarını ifade etti. Koç Fest'in uzun soluklu bir organizasyon olduğuna işaret eden Kızıl, şunları kaydetti: 

"Koç Fest'e her yıl katılan üniversite ve sporcu sayısının arttığını görmek, tribünlerdeki coşkuya, sporcular arasındaki rekabet ve centilmenliğin buluşmasına tanıklık etmek bizlere ne kadar doğru bir projede yer aldığımızı gösteriyor. Spora yaptığımız yatırım, gençlerimizin gelişimine önemli katkı sağlıyor. Koç Fest sağlıklı bir yaşamın öneminin yanı sıra mücadele etmeyi, takım çalışmasını, disiplin anlayışını da barındırıyor. 

Koç Topluluğu olarak sporun yaygınlaştırılması adına bu yıl da Koç Fest için önemli bir kaynak ayırıyoruz. Koç Topluluğu şirketleri Arçelik, Aygaz, Beko, Grundig, Ford Otosan, Ford Trucks, Koçtaş, Opet, Setur,  Tüpraş, Tanı, Avis, Bilkom, Fiat ve Yapı Kredi düzenledikleri çeşitli etkinliklerle Koç Fest'e destek veriyor. 400 tedarikçi ve 250 kişiden oluşan saha ekibiyle dev bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Ekibimizde enerjimizi artıran üniversiteli gençleri de istihdam ediyoruz." 

Bu konularda ilginizi çekebilir