Miró sergisini 150 bin sanatsever gezdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabancı Holding’in katkılarıyla, 23 Eylül 2014 – 8 Mart 2015 tarihleri arasında S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM)’de düzenlenen “Joan Miró. Kadınlar, Kuşlar, Yıldızlar” adlı sergi, beş buçuk ayda 150 bini aşkın sanatseverle buluştu. 
Sanatçının Akdeniz coğrafyası ve insanına dair gözlemlerinden ilham alarak, kadın, kuş ve yıldız temalarına odaklanan sergi; resim, baskı, heykel ve seramiklerin bulunduğu zengin bir seçkiyle sanatçının sembolik dilini anlama olanağı sunmasıyla sanatseverlerden ilgi gördü. 

Güler Sabancı: Gurur duyuyoruz 

Güler Sabancı, Miro sergisiyle ilgili görüşlerini şöyle dile getirdi: “Sakıp Sabancı Müzesi, dünyaca ünlü büyük ustaları Türkiye’deki sanatseverlerle buluşturma misyonunu üstlendi. Bu anlayışla Picasso, Rembrandt ve Monet gibi sergilerin ardından, 150 bini aşkın ziyaretçiyi Joan Miro ile buluşturdu. 

Böyle geniş bir kitleyi müzemizde ağırlayarak ülkemizin kültür hayatına katkı sağlamış olmaktan gurur duyuyoruz.” Sakıp Sabancı Müzesi’nin, Sabancı Üniversitesi’ne bağlı bir kuruluş olmasıyla Türkiye’de öncü ve önemli bir rolü olduğunu ifade eden Güler Sabancı, üniversite ile müze arasındaki bu bağın, gerçekleştirilen sergilerde bilimselliğe ve araştırmaya verilen değeri daha görünür kıldığına dikkat çekti. 

Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sanatseverler, sergi kapsamında Miro’nun ilk defa sergilenen eserlerini görme ayrıcalığına sahip oldular. Ayrıca sergi süresince düzenlenen sohbet, konferans gibi etkinliklere de katılarak çok yönlü bir sanat deneyimi yaşadılar. 

Yine sergi çerçevesinde 10 bin 871 çocuğun katıldığı 481 çocuk atölyesi düzenlendi. Biz Sabancı Holding olarak, özellikle çocukların ve gençlerin çağdaş bir sanat anlayışıyla yetişmesinin ülkemizin geleceği için hayati önem taşıdığına inanıyoruz. Bu vizyon doğrultusunda, Sakıp Sabancı Müzesi’nde dünyaca ünlü büyük ustaların halkımızla buluşmasının destekçisi olmaya devam edeceğiz.”