Mozart’tan “Üsküdar’a Giderken”e

Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin 3'üncü haftası, her yaş grubundan sanatsevere hitap eden bir programa sahip. Cihat Aşkın, Zeynep Üçbaşaran, London Brass Bakır Sazlar Beşlisi ve Eric Alexander Jazz Quartet haftanın konukları arasında...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sevda - Cenap And Müzik Vakfı’nca geleneksel olarak her yıl düzenlenen Uluslararası Ankara Müzik Festivali’nin üçüncü haftası, her yaş grubundan sanatsevere hitap eden bir programa sahip. Hafta, bu akşam gerçekleştirilecek “Mozart Gecesi” ile başlayacak. “Mozart Gecesi” nde kemanıyla Cihat Aşkın ve piyanoda Zeynep Üçbaşaran, Wolfang Amadeus Mozart’ın çok sevilen eserlerinden altısını seslendirecekler. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’ndaki konser saat 20.00’de başlayacak. 

İlk kez 12. Müzik Festivali’nde verdikleri konserle Ankaralı müzikseverleri kendilerine hayran bırakan Viyana Çocuk Korosu, 20 yıl sonra 32. festivalde ikinci kez başkentlilerin konuğu olacak. Dünyanın en önemli müzik kurumlarından Viyana Çocuk Korosu, 500 yıllık geçmişiyle dünyanın en ünlü erkek çocuk korolarından biri olarak kabul ediliyor. Şef Oliver Stech yönetimindeki koro, festivale özel hazırladıkları “Viyana’dan Ankara’ya” başlıklı konserinde, ilk yarıda klasik müzik repertuarlarının seçkin eserlerini yorumlayacak. Konserin ikinci yarısında ise, yollarının geçtiği Almanya, Hırvatistan, Macaristan, Bulgaristan, Ukrayna, Kırgızistan, Avusturya ve Türkiye’den “Üsküdar’a Giderken” gibi halk ezgilerini söyleyecekler. Koro, ayrıca, Strauss ailesinin polka ve valslerini yorumlayacak. Salzburg’da çekilmiş “Sound of Music” filminin 50. yılı dolayısıyla da, ülkemizde de çok sevilen şarkılarından örnekler verecekler. Konser, yarın saat 20.00’de, MEB Şura Konser Salonu’nda gerçekleşecek. 
İngiltere'nin en önemli orkestralarının baş çalgıcılarının bir araya gelerek oluşturduğu seçkin bir nefesli sazlar beşlisi de Ankara’ya geliyor. London Brass Bakır Sazlar Beşlisi, Türkiye’de ilk kez Ankara Müzik Festivali’nde konser verecek. 22 Nisan Çarşamba akşamı; Andrew Crowley ve Dan Newell trompetleriyle, Geremia Lezzi kornosuyla, Byron Fulcher trombonuyla ve Peter Smith de tubasıyla sahne alacak.