Müzayede mevsimi başlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sanat sezonunun açılmasıyla birlikte müzayede dünyası da hareketleniyor. İstanbul'da bu haftasonu iki farklı müzayede gerçekleştiriliyor. Sancak Müzayede'nin bugün düzenleyeceği mezatın kataloğunda bir benzeri Topkapı Sarayı'nda bulunan Mustafa Refik'in masa saati öne çıkarken, Alif Art Antikacılık yarın Halife Abdülmecid Efendi'nin uzun yıllardır kayıp olan eseri "Avluda Kadınlar"ı sanatseverlerin ilgisine sunuyor. Sancak Müzayede'nin satışı  Ramada Plaza Hotel'de gerçekleştirilirken, Alif Art Antikacılık sanatseverleri yarın saat 14.00'te Esma Sultan Yalısı'na bekliyor.

En dikkat çeken antika masa saati

Sancak Müzayede'nin bugün saat 15.00'te başlayacak olan müzayedesinde, 470 parça eser satışa çıkıyor. Mezatın en dikkat çekici parçalarından biri, antika bir masa saati. Abdülmecid ve Abdülaziz dönemi saatçilerinden Mustafa Refik'in imzasını taşıyan saat, 32 bin 500 TL muhammen bedelle satışa sunuluyor. Mustafa Refik'in, müzayedede yeni sahibini bekleyen çalar tertibatlı saatinin benzerleri, Topkapı Sarayı'nın saat koleksiyonunda da yer alıyor. 

Abdülmecid Efendi'nin kayıp tablosu

Alif Art Antikacılık'ın yarın gerçekleştireceği, 582 lot eserin yer aldığı müzayedenin kataloğu ise ikiye ayrılıyor. İlk bölümde oryantalist tabloların yer aldığı albümler, hâtıratlar, gravürlü seyahatnâmeler, haritalar, panoramalar ve gravürler var. İkinci bölümde resim ve heykeller öne çıkıyor. Müzayedenin en ilgi çekici yapıtı ise Abdülaziz'in oğlu, son Halife Abdülmecid Efendi'nin birçok makaleye konu olmasına rağmen nerede olduğu bilinmeyen "Avluda Kadınlar" tablosu. Eski Türkçe imzalı, tuval üzerine yağlıboya tablo, 1 milyon 200 bin TL muhammen bedelle satışa çıkıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir