Nazım Hikmet 114 yaşında

Şair Nazım Hikmet, doğumunun 114. yılında, 1951 yılının Haziran ayında ülkesine veda ettiği Tarabya rıhtımında denize karanfiller atılarak anıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sarıyer Belediyesi ile Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı ortak bir etkinlikle, doğumunun 114. yılında Nazım'ı andı. Etkinlikte Nazım'ın şiirleri okundu ve denize karanfiller bırakıldı.

Nazım Hikmet'in son eşi Vera Tulyakova'nın kızı Anna Stepanova, etkinlikte olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bundan 24 yıl önce annem de burada sizlerle birlikteydi. Ben çok memnumun ve Nazım Hikmet'i bizler çok seviyoruz. İlişkilere bakmamak lazım. Ruslar da Türkleri çok seviyor. Eninde sonunda tekrar eski güzel günlerimize döneceğiz."

Nazım Hikmet'e mektup yazılması için bir posta kutusunun oluşturulduğu etkinlikte, Sarıyer Belediye Kadın Korosu sözlerini Nazım Hikmet'in yazdığı "Karlı Kayın Ormanında" şarkısını söyledi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Hayri İnönü, oyuncu Tarık Akan'ın da katıldığı etkinliğin ardından tekne ile boğaz turuna çıkıldı.

Nazım Hikmet şiirlerinin okunduğu teknede, Fazıl Say öncülüğünde, Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı bünyesinde kurulan "Nazım Hikmet Korosu" da konser verdi.