Onlar Türkiye’nin tanıtım elçisi oluyor

Dünyaca ünlü yıldızların İstanbul turneleri ülke tanıtımına katkı sağladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Son 3 yılda birbirinden ünlü isimler, İstanbul’u ve Türk kültürünü dünyaya tanıttı. Türkiye’ye geldikten sonra sosyal medyada paylaşımlar yapan Hardwell, Doutzen Kroes, Martin Garrix, Armin va Buuren, Emily DiDonato gibi yıldızlar yüz milyonların ilgisini Türkiye’ye çekti.

Dünyaca ünlü isimleri Türkiye’ye getirmesiyle ün salan iş kadını Hülya Aydın, yıldızların Türkiye’ye gelişindeki en büyük yararın ülke tanıtımı olduğunu söyledi. DJ Top 100, I’m Hardwell, Life In Color gibi etkinlik konseptlerini de Türkiye’ye ilk kez getiren Aydın, “Dünya turnelerinde İstanbul yıldızların en sevdiği noktalardan biri oldu, yüz milyonları bulan takipçi kitlelerine İstanbul’u tanıttılar” diye konuştu.
 
Avrupa ülkelerindeki ve Türkiye’ye yakın coğrafyalardaki yeni jenerasyonun etkinlikler için Türkiye’ye geldiğini belirten Hülya Aydın, “İstanbul’da etkinliğe gelen dünyaca ünlü isimleri izlemeye Avrupa ülkelerinin yanı sıra, Tunus, Mısır, Gürcistan gibi yakın coğrafyalardan da insanlar geldi. Sosyal medyada paylaşım rekorları kırıldı. Küresel ölçekte fan kitleleri olan yıldızlar, Türkiye deneyimlerini dünyaya duyurdu.
 
2015 ve 2016’da yeni lisansların ve etkinlik konseptlerin Türkiye’ye kazandırılacağını belirten Hülya Aydın Türkiye’ye hiç gelmemiş ünlü isimleri getirmeye devam edeceklerini söyledi.