Özel koleksiyonlardan seçme Oryantalist tablolar

Türkiye’nin önde gelen koleksiyoncularının değerli tablolarınınn sergilendiği “Oryantalizm” sergisi, Maçka’daki Antik Palace Sergi Salonu’nda sanatseverlere sunuldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sanat dünyasında 35. yılını kutlayan Antik A.Ş., klasik resim meraklılarına hitap eden kapsamlı bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin önde gelen koleksiyoncularının değerli tablolarını toplumla paylaştıkları “Oryantalizm” sergisi, Maçka’daki Antik Palace Sergi Salonu’nda sanatseverlere sunuldu. 

“Batı dünyasının Doğu insanlarını, inanışlarını, dillerini, tarihlerini, âdetlerini ve alışkanlıklarını incelemesi” anlamında kullanılan “Oryantalizm” tabiri, aynı zamanda Batılıların Doğu dünyasına bakışlarını da yansıtıyor. Bu “bakış”ın ilk gördüğü de tabii ki Doğu’nun kapısı olarak bilinen İstanbul. Dolayısıyla da edebiyattan güzel sanatlara kadar farklı alanlarda eserler veren Oryantalist sanatçıların geriye bıraktıkları en önemli eserler Osmanlı İmparatorluğu’nun ihtişamını gösteren tablolar. Antik A.Ş.’nin özel koleksiyonlarda yer alan tabloların toplumla paylaşılması ve yeni koleksiyonerlere ışık tutması amacıyla geçekleştirdiği sergide, 15 Şubat’a kadar bu akımın önemli ressamlarının eserlerini görmek mümkün. Osmanlı İmparatorluğu’nun son üç yüzyılının ve İstanbul’un göz kamaştıran yaşantılarına, dış görünüşlerine ve mimarilerine karşı duyulan tutkunun resmedildiği belgesel görkemli tuvalleri görsel bir panorama olarak sunan sergide; Antoine de Favray, Jean-Leon Gerome, Amadeo Preziosi, Félix Ziem, Adolf Kaufmann, Leonardo de Mango, Rudolf Ernst, Fausto Zonaro, Alberto Pasini , Germain Fabius Brest, Hermann David Salomon Corrodi, François Leon Prieur-Bardin ve Alois Schönn gibi sanatçıların eserleri yer alıyor.