Pinokyo'nun müzikali Antalya'da sahnelendi

Antalya Devlet Opera ve Balesi sanataçıları, Pinokyo'nun hikayesini konu alan "Kuklacı" adlı çocuk müzikalini sahneye koydu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), Pinokyo'nun hikayesini konu alan "Kuklacı" adlı çocuk müzikalini sahneledi.

ANTDOB sanatçıları, İtalyan yazar Carlo Collodi'nin çocuk romanı Pinokyo'nun hikayesini konu alarak düzenlediği "Kuklacı'' müzikalini Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahneledi. Müzikale çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Müziğini Melih Seskır'ın yaptığı, metnini Ferdi Merter'in yazdığı müzikali Melih Öztürk yönetti. Çocukları eğlenceli bir yolculuğa çıkaran Kuklacı'da dekor Filiz Dinç, kostüm ise Aydan Çınar'a ait. Eserde Ceren Tereci ''Pinokyo'', Baturalp Bilgili ''Gepetto'', Heyecan Gizem Yakan ''Cırcır Böceği'', Mahir Seyrek ''Tilki'', Sinem Seçil Baddal ''Kedi'', Zafer İşgören ''Öğretmen'', Onur Alpaslan ''Müdür'', Arzu Aydoğdumu ''Peri'', Müge Yıldıran ''Melek'', Ercan Uğur ''Şeytan'' rolüyle sahne aldı.

Tahtadan bir kukla olarak yaratılan Pinokyo'nun tek isteği, gerçek bir oğlan çocuğu olmaktır ama bunu elde edebilmesi için kötü huylarından vazgeçmesi gerekir. Bunun için Pinokyo, babası Gepetto'nun sevgi dolu yuvasından ayrılıp dünyayı keşfetmek üzere eğitici bir yolculuğa çıkar. Yolculuk sonunda Pinokyo, mavi peri tarafından gerçek bir çocuğa dönüştürülür.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir