"Contemporary Istanbul"un sponsoru Vestel

Bu yıl 8.si düzenlenecek "Contemporary Istanbul" fuarının teknoloji sponsoru Vestel oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vestel, uluslararası çağdaş sanat fuarı "Contemporary Istanbul"un teknoloji sponsorluğunu üstlendi. 

Vestel açıklamasına göre, bu yıl sekizincisi düzenlenecek fuarda, dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen sanatçıları eserlerini Vestel teknolojisiyle sergileyecek. Vestel, fuarda televizyondan tablete, dizüstü bilgisayardan ses sistemi ve kulaklığa, projektörden kioska 200'e yakın ürünüyle sanata destek verecek. 

Açıklamaya göre Vestel, dijital sanat alanında Türkiye'nin en ünlü sanatçılarından Candaş Şişman ve Ozan Türkkan ile önde gelen sanat topluluklarından NOHlab ve OUCHHH'u ilk kez Contemporary Istanbul'da bir araya getiriyor. Candaş Şişman'ın SYN-Phon isimli eserini, Ozan Türkkan'ın Alfa Omega Alfa-Rutt Etra ve Resurrection-Rutt Etra eserleri ile OUCHHH'ın Mentalis Structuram isimli eserini ilk kez Contemporary Istanbul'da sergileyecek olan Vestel, NOHlab'ın Colloid eserini de Vestel Lounge'da sanatseverler ile buluşturuyor. 

Ses yerleştirmesinden video mappinge kadar uzanan geniş bir yelpazedeki eserlerin sergileneceği Vestel Lounge'ın küratörlüğünü son on yıldır video ve dijital sanatlar alanında Türkiye ve Avrupa'da çok sayıda projeye imza atan Grid İstanbul üstleniyor. 

Vestel'in teknoloji sponsorluğunda,  İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek Contemporary Istanbul Fuarı, 21 ülkeden 650 sanatçının 3000 eserini sanatseverlerle buluşturacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir