"Sanat İyilik İçin" klasik Türk sanatları sergisi açıldı

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde açılan sergi sanatseverleri bekliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Enderun Sanat öncülüğünde hazırlanan "Sanat İyilik İçin" klasik Türk sanatları sergisi açıldı.  

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezi'nde açılan sergide, seçkin hat, tezhip ve ebru eserlerinin yanı sıra el yapımı çömlek biblolar ve Kütahya işi çini vazolar, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.  

Sergi gelirinin Deniz Feneri aracılığıyla Suriye'deki savaş mağdurlarına ve Türkiye'ye sığınmış Suriyeler'e ulaştırılacağı bildirildi.

Açılış töreninde konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, bugüne kadar birçok sergiye katıldığını ama teması "iyilik" olan bir sergide ilk kez bulunduğunu belirterek, "Bu sergi, Deniz Feneri'ne de çok uymuş. Bu vesileyle sanat iyilik için harekete geçmiş oluyor. Bu serginin diğer şehirlerde de tekrarlanmasını dilerim. Çünkü iyiliğin temelinin bu sergide yer alan sözlerden kaynaklandığını görüyoruz. Sergide emeği geçenleri tebrik ederim" ifadelerini kullandı.  

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de "Şimdiye kadar 'sanat sanat içindir' ya da  'sanat insan içindir' denildi. Artık biz sloganımızı bulduk. 'Sanat iyilik içindir.' Güzel bir anlayış.  Aslında herşey iyilik içindir. İnsanlara faydalı olmak içindir" diye konuştu.   

Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz de "Sanat İyilik" için konulu bu serginin dernekleri için yeni bir proje olduğunu söyledi.  

Bu projenin, klasik Türk sanatları eseri müellifi sanatçıların, çeşitli vakıf ve dernekler ile iyiliğe gönül vermiş insanların desteğiyle oluştuğunu ifade eden Cengiz, şöyle devam etti:  

"Buradaki sergilenen eserlerin bir kısmı infakla ilgili ayetleri, bir kısmı infakla ilgili hadisi şerifleri, bir kısmı da infakla ilgili güzel sözleri içeriyor. Bu sergi Deniz Feneri için bir ilk. Kültürel bir faaliyet olmasına rağmen bu eserlerden elde edilecek gelirler, iyilk projelerinde kullanılacak. Bu sergiden elde edeceğimiz geliri de Suriyeli kardeşlerimize ulaştıracağız."  

Yaklaşık 200 eserin yer aldığı sergi, 17 Mayıs'a kadar açık gezilebilecek.    

 

Bu konularda ilginizi çekebilir