Resim koleksiyonerlerini heyecanlandıran müzayede

Antik A.Ş., 12 Nisan Pazar günü aralarında Nazmi Ziya, Sami Yetik, Halil Paşa, Hoca Ali Rıza, Hikmet Onat ve Feyhaman Duran’ın eserlerinin de bulunduğu bir satış gerçekleştiriyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Antik A.Ş. klasik Türk resmi ve Osmanlı eserlerinin yer aldığı 286. müzayedesini bu hafta sonu gerçekleştiriyor. Shangri-La Otel’de, 12 Nisan Pazar günü saat 14.00’ten itibaren düzenlenecek olan müzayedenin en gözde parçası bir Nazmi Ziya tablosu. Resim sanatımızın ustalarından Nazmi Ziya’nın “Evinden Fatih Camii” adlı eseri 575 bin lira muhammen bedelle müzayedenin en yüksek fiyatlı eseri. 

Prestuval üzerine yağlıboya, imzalı tablo; 48’e 60 santimetre boyutlarında. Nazmi Ziya koleksiyonerleri müzayedede 2 tablo daha edinme şansını yakalıyor. Kontrplak üzerine yağlıboya “Figüratif Kompozisyon” 150 bin liradan, tuval üzerine yağlıboya “Günbatımı” tablosu ise 125 bin liradan satışa sunuluyor. 

Müzayedenin en önemli eserlerinden biri de Sami Yetik’in 1917 tarihli “Milli Mücadele” konulu tablosu. Askerler, efeler ve süvarileri özgün fırça darbeleri ile tuvaline aktaran sanatçının başyapıtlarından biri olan tablo, eski Türkçe imzalı ve 106’ya 175 santimetre ebatlarında. Eser, 550 bin lira açılış fiyatı ile satışa sunulacak. 

Türkiye’nin köklü aile koleksiyonlarından çıkan Halil Paşa, Hoca Ali Rıza, Hikmet Onat, Feyhaman Duran, Şevket Dağ imzalı başyapıt tablolar ile Osmanlı tuğralı gümüşler ve beykoz koleksiyonu, hatlar, fermanlar ve Hilye-i Şerife’ler müzayedenin diğer önemli eserleri arasında. 

Halil Paşa’nın fırçasından “Şakayıklar”, Hikmet Onat’ın “İstanbul” konulu çalışmaları, Şevket Dağ’ın ustalık dönemi eserlerinden interiorler’in yanı sıra Feyhaman Duran, Vecihi Bereketoğlu ve Mahmud Cûda gibi değerli sanatçılara ait eserler de müzayedede yer alıyor. Hoca Ali Rıza’nın Türk resim sanatında ekol olan tekniğini konuşturduğu muhteşem peyzaj eserleri de müzayedede satışa sunulacak. 

Müzayede kataloğunda yer alan eserler arasında tuğralı gümüşler, tombaklar, Yıldız damgalı porselenler, Beykoz camları, çeşm-i bülbül’ler, bohemler, fermanlar, hatlar, Hilye-i Şerife’ler ve Oryantalist ressamların “İstanbul” konulu tabloları da yer alıyor.

İşte gözdeler...

►Nazmi Ziya Güran’dan “Evinden Fatih Camii”: 575 bin lira 
►Sami Yetik’ten “Milli Mücadele”: 550 bin lira 
►Halil Paşa’dan “Şakayıklar”: 350 bin lira 
►Leonardo De Mango’dan 196 adet suluboya ve desenin yer aldığı albüm: 250 bin lira 
►Yıldız porselen vazo: 220 bin lira 
►Kazasker Mustafa İzzet’ten “Hilye-i Şerife”: 200 bin lira 
►Ali Rıza’dan “Yavuz Sultan Selim”: 150 bin lira 
►Peculir’den “Sultan II. Murad”:150 bin lira 
►Nazmi Ziya Güran’dan “Figüratif Kompozisyon”: 150 bin lira 
►Şevket Dağ’dan “Camii İçi”: 125 bin lira 
►Nazmi Ziya Güran’dan “Günbatımı”: 125 bin lira 
►Feyhaman Duran’dan “Gelincikler”: 125 bin lira