Şeneş, son yolculuğuna uğurlandı

Söz yazarı Fikret Şeneş'in cenazesi, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gümüşsuyu'ndaki evinde, 94 yaşında vefat eden söz yazarı Fikret Şeneş, son yolculuğuna uğurlandı.

Teşvikiye Camisi'nde öğle vakti düzenlenen cenaze töreninde, Şeneş'in oğlu Celal Çaba ile torunları Ceyda Çaba ve Lal Çaba taziyeleri kabul etti. 

Cenaze törenine, sanatçılar Ajda Pekkan, Erol Büyükburç, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve yakınları katıldı. 

Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın yanı sıra çok sayıda kişi çelenk gönderdi. 

Sarıgül, tören öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Şeneş'in unutulmayacağını dile getirerek, "Sayısız esere imza attı. Çok iyi evlatlar yetiştirdi. Başımız sağ olsun. Kendisinin ne kadar sevildiğini burada tekrar görüyoruz" dedi. 

Faruk Süren de Şeneş'in çok yaratıcı ve başarılı bir söz yazarı olduğunu anlatarak, kendisine rahmet diledi. 

Şeneş'in cenazesi, törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. 

Şeneş'in özgeçmişi

Fikret Şeneş, 1921'de İstanbul'da doğdu. İstanbul Amerikan Kız Kolejinden mezun olduktan sonra konservatuvarın şan bölümüne yazılan Şeneş, 290'a yakın şarkıyı Türk pop müziğine kazandırdı.

1950'lerde ilk şarkı sözlerini Erol Büyükburç için yazan Şeneş, 1960'ların sonunda "İki Yabancı" adlı ilk Türkçe şarkısının sözlerini yazdı. 

"Bir Başkadır Benim Memleketim", "Haykıracak Nefesim Kalmasa Bile", "Bir Günah Gibi", "Yeniden Başlasın", "Uykusuz Her Gece", "Kimler Geldi Kimler Geçti" ve "Hoş Gör Sen" gibi şarkıların sözlerini yazan Şeneş, iki çocuk annesiydi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir