Sinemalar da bu hafta küçük izleyicileri unutmadı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında çocuklarınızla birlikte izleyebileceğiniz üç film vizyona giriyor: “Annie”, “Maymun Prens” ve “Pinokyo.” 

“Annie” 

Nesillerdir severek izlenen bir Broadway klasiği olan “Annie”, güncel yorumla sinema perdesine taşındı. Yedi dalda Tony Ödülü kazanmış olan “Annie”, orijinal şovun klasik karakterlerini günümüzde geçen modern bir hikayede karşımıza getiriyor. Will Gluck’ün yönettiği “Annie”de Oscar adayı Quvenzhané Wallis, filmin genç, mutlu ve 2014 New York’unun sokaklarında kendi hayatını yönlendirebilecek kadar da güçlü evlatlığı, Annie rolünü canlandırıyor. Annie, ebeveynleri tarafından, bir gün onun için geri gelecekleri sözüyle terk edilmiş ve o zamandan beri de kötü üvey annesi Miss Hannigan (Cameron Diaz) ile zor bir hayatı olmuş. Ancak, Annie için her şey değişmek üzere; New York belediye başkanı adayı olan Will Stacks (Jamie Foxx), son derece zeki Başkan Yardımcısı Grace (Rose Byrne) ve kampanya danışmanı Guy (Bobby Cannavale)’ın önerisi ile, adaylık kampanyasına Annie’yi de dahil ediyor. 

“Maymun Prens” 

Jamel Debbouze’nin yönettiği “Maymun Prens” (Pourquoi J’ai Pas Mange Mon Pere) ise haftanın tek animasyonu. Patrice Thibaud, Christian Hecq, Dioucounda Koma ile Adrien Antoine’in seslendirdiği animasyon filmde; doğduğunda çok çelimsiz bulunan kralın küçük oğlu, maymun abisi tarafından kabilesinden atılıyor. Arkadaşı Ian’ın yanında yaşıyor ve inanılmaz becerisiyle ateşi, avlanmayı, modern yaşamı, aşkı ve hatta umudu keşfediyor. Kurulu düzeni kökten değiştiriyor, halkını başarı ve mizahla kimsenin babasını yemediği gerçek insanlığa taşıyor. 

“Pinokyo” 

Ünlü masalın son uyarlaması “Pinokyo” (Pinocchio) ise Anna Justice imzalı. Mario Adorf, Ulrich Tukur ile Inka Friedrich’in oynadığı “Pinokyo”da oyuncak ustası yaşlı Gepetto bulduğu çam ağacı dalından bir kukla yaratıyor ve ona Pinokyo ismini veriyor. Canlanan Pinokyo çok kaprisli ve haylaz. Çok geçmeden Gepetto’nun başını derde sokmaya başlıyor.