Sömürülen kadınlar için ‘Biz buradayız’ dediler

"Biz Buradayız..." resim heykel sergisi Kent Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Çağdaş sanatta kadın kimliğini ön plana çıkaran “Biz Buradayız…” resim heykel sergisi; 4-15 Mart 2014 tarihleri arasında Kent Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. 

Çağdaş sanat alanında sadece erkek egemen sanatçı hegemonyasının değil bir kadın sanatçı hegemonyasının da var olduğunu vurgulayan sergi de 13 kadın sanatçının eserleri yer alacak. 

Küratörlüğünü Zafer Karakuş’un üstlendiği “Biz Buradayız” sergisi; erkek egemen toplumda bunca baskıya rağmen kadınların hiç geri çekilmeden dişe diş mücadelesini ve nasıl modern bireylere dönüştüğünü anlatırken, kadının toplumda yabancılaşmasına, onlar olmazsa yaşanamayacak hale dönüşebilecek hayatı, kadını sömüren, küçük gören, sindiren bir alışkanlık içinde olan kişilikleri sarsıcı bir etkiyle uyandırmaya çalışıyor.  

Sergide 4 eseri yer alan heykeltıraş Nilgün Güler “Bu yüzyılda halen kadın haklarını konuşuyor olmak, ülkemizde kadının hak ettiği değere kavuşamamış olması büyük bir utanç ve insanlık dramıdır. Biz sanatçılar bu dramı ve utancı ne kadar çok dile getirirsek toplumun duyarlılığını o kadar çok arttırır, devletin sorunların çözümü için daha fazla çalışmasını sağlayabiliriz.” dedi. 

Güçlü olmanın en iyi yolunun “sanat” olduğunun farkındalığına sahip kadınlar, tıpkı yaramaz bir kız çocuğu gibi ayaklarını yere vurarak “Biz Buradayız” diye bağırıyorlar.