Taşta açan çiçekler Çeşme’de

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Gazeteci Saadet Erciyas’ın “Estetik Ebru” projesi kapsamında üretilen ebru sanatı uygulanmış doğaltaş eserler, “Taşta Açan Çiçekler” sergisinde, Çeşme’de sanatseverlerle buluştu. “Estetik Ebru” projesinde yer alan sanatçıların eserleri, Çeşme Kalesi Sanat Galerisi’nde önceki gün sergilenmeye başlandı. 

“Estetik Ebru” projesiyle Türk doğaltaşına yenilikçi bir anlayışla “sanat eseri” kimliği kazandırdıklarını söyleyen Saadet Erciyas, “Milas ve Muğla beyaz mermeri, Denizli traverteni, Antalya’nın limestone taşlarını ebru sanatıyla buluşturduk. Çiçek açan taşlar, şimdi kültürümüzü anlatan eşsiz eserler olarak önemli mekânları süslüyor. Ebru sanatında ortaya çıkan desenler ve figürler yalnızca bir kez, bir yüzeye uygulanabiliyor. Her biri sanat eseri niteliğindeki ürünler, kadın sanatçılar tarafından özel olarak, tek tek elde üretiliyor” diye konuştu.. 

“Estetik Ebru” projesi kapsamında üretilen eserlerin daha önce ulusal ve uluslararası fuarlarda sergilendiğini anımsatan Saadet Erciyas, pek çok ülkede mekânları süsleyen kültürel ürünlerin bu kez Çeşme’de, bir bağımsız sergide sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu belirtti. Sergi, 14 Eylül’e kadar açık kalacak.