Açıköğretimde çıraklık kanununa 'onay'
Tasarıya göre görevler, örgün eğitim sistemine girmemiş, ayrılmış veya bitirmiş vatandaşları mesleki ve teknik öğretim alanlarında eğitmek olacak
ANKARA - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından açıköğretim hizmetlerinin, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmesini öngören kanun tasarısı kabul edildi.
Tasarıya göre, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğünün görevleri; örgün eğitim sistemine girmemiş, herhangi bir eğitim kademesinden ayrılmış veya bitirmiş vatandaşları yaygın eğitim, uzaktan eğitim ve açıköğretim yoluyla genel, mesleki ve teknik öğretim alanlarında eğitmek olacak. Genel müdürlük faaliyetlerinin yürütülebilmesi için döner sermaye işletmesi kurulacak. Bu döner sermaye işletmesinin sermayesi, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü döner sermaye işletmesi gelirlerinden aktarılacak olan 1 milyon YTL'den oluşacak.
Milli Eğitim Bakanı Çelik, tasarıyı komisyona sunarken, tasarının kabul edilmesiyle, illerde olduğu gibi her ilçede de açıköğretim kaydının yapılabileceğini söyledi. Çelik, "100 öğrencinin bulunduğu her ilçede açıköğretim kaydı ve eğitimi yapılabilecek" dedi. Bakan Çelik, ücretsiz ders kitabı projesinin, gelecek yılki eğitim-öğretim döneminden itibaren açık ilköğretim okulları ve açık liselerdeki öğrencileri de kapsayacağını kaydetti. Açık ilköğretimde 312 bin 681, açık lisede de 768 bin 404 öğrenci bulunuyor.