TRT yönetim kurulu üyeliği için başvurular başladı

Aday başvuruları, bugünden itibaren başlayacak ve başvurular 13 Temmuz Pazartesi günü saat 18.00'e kadar yapılacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - TRT Yönetim Kurulu'ndan boşalan bir üyelik için başvurular başladı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ilanında, kurulun 23 Haziran 2009 tarihli toplantısında, hukuk alanından seçilen üyenin istifa etmesiyle bu alanda boşalan TRT Yönetim Kurulu üyeliğine, 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunun amir hükümlerine ve 2954 sayılı Kanunun 11. maddesi gereğince ataması Bakanlar Kurulu tarafından yapılmak üzere, iki aday belirlemeye karar verildiği bildirildi.

Buna göre aday başvuruları, bugünden itibaren başlayacak ve başvurular 13 Temmuz Pazartesi günü saat 18.00'e kadar yapılacak.

2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanununun 11. maddesinde belirtilen şartları taşıyan adaylar, içinde adres ve irtibat telefonunun da yer alacağı başvuru dilekçesi, özgeçmiş, noter tasdikli nüfus cüzdan örneği, noter tasdikli tahsil belgesi, adli sicil belgesi ve herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair yazılı beyanla, RTÜK Personel Dairesi Başkanlığı Bilkent Plaza B-2 Blok Bilkent/Ankara adresine, süresi içerisinde postayla veya şahsen başvuruda bulunabilecek. Eksik veya usulüne uygun olarak hazırlanmayan belgeyle yapılan müracaatlar ile postada meydana gelen gecikmeler dikkate alınmayacak.