Almanlar uyuyamıyor

Yapılan bir araştırmaya göre Almanların yüzde 80'i uyku bozukluklarından şikayetçi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sağlık sigortası şirketi DAK tarafından Almanya genelinde yaptırılan araştırmada, Almanların yüzde 80'nin uyku bozukluğundan şikayetçi olduğu tespit edildi. 2010 yılında yapılan araştırmalarda bu oran yüzde 60 olmuştu.

Yaşları 18 ile 65 yaş arasında 5 bin 200 yetişkin üzerinde yapılan çalışmaya göre, bu kişilerin yüzde 80'inde uyku bozukluğu tespit edildi. Öte yandan, uyku bozukluğu nedeniyle ilaç kullanılanların sayısının da iki katına çıktığı belirlendi.

Araştırma raporunda, uyku bozukluğu nedeniyle çalışanların gün boyunca kendilerini yorgun hissettiği, dikkat dağınıklığı yaşadığı ve buna bağlı olarak kazaların meydana geldiği kaydedildi. Uykusuzluğa bağlı olarak ortaya çıkan depresyon ve alınan hastalık raporlarının da iş kaybına neden olduğu da kaydedildi.

Uyku Bozuklukları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ingo Fietze, uyku bozukluğu yaşayanların sadece yüzde 4,8'inin doktora giderek tıbbi yardım aldığını hastaların yüzde 70'inin ise uyku bozukluğunu hastalık olarak kabul etmediğini söyledi.

Prof. Dr. Fietze, "Uyku bozukluğu bir hastalıktır. Mutlaka doktor kontrolünde tedavi edilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir