Antalya'nın sütü temiz çıktı

Antalya'da dağıtılan sütlerin patolojik incelemesi tamamlandı. Buna göre, Antalya'da dağıtılan sütte herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANTALYA - Antalya'da okullarda süt dağıtımının ardından bazı öğrencilerin rahatsızlanması üzerine alınan süt numunelerinin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ndeki patolojik incelemesi tamamlandı. Buna göre, Antalya'da dağıtılan sütte herhangi bir olumsuz bulguya rastlanmadı.
 
Antalya Okul Sütü Komisyonu Başkanı ve Vali Yardımcısı Turan Eren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya genelinde okullarda süt dağıtımına başlamasının ardından ilk gün 114, ikinci gün 50, üçüncü gün ise 30 öğrencinin ortaya çıkan rahatsızlıklar nedeniyle hastaneye kaldırıldığını hatırlattı.
 
Yaşanan sorunun ardından dağıtımı yapılan sütte üç aşamalı analiz gerçekleştirildiğini anlatan Eren, duyusal ve ambalaj incelemesinde herhangi bir sorun görülmemesi üzerine sütten alınan numunelerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Laboratuvarı'nda patolojik incelemeye alındığını kaydetti.
Yapılan incelemelerin sonuçlandığını ve verilerin bu sabah düzenlenen toplantıyla Okul Sütü Komisyonu'nda ele alındığını belirten Vali Yardımcısı Eren, "Antalya'da dağıtılan sütte patolojik herhangi bir sorun yok, sütümüz temiz" dedi.
 
Komisyon toplantısında ayrıca, bu denetimlerin ileriki günlerde de devam etmesi yönünde karar alındığına değinen Eren, bundan sonra okullarda dağıtılan sütün düzenli olarak analizlerinin yapılmasına devam edileceğini kaydetti.
 
Eren, Antalya genelinde toplam 180 bin öğrenciye süt dağıtıldığını, bugün ise süt dağıtımının ardından hiçbir öğrencide şikayet oluşmadığını vurgulayarak, "Sistem yavaş yavaş rayına oturuyor. Süt dağıtımı zaten velilerin izniyle yapılıyor. Süte hassasiyet gösteren çocuklara süt verilmiyor. Bu proje, çocukların her gün süt içmesi açısından çok önemli. Özellikle gelişim çağındaki çocukların süt içmesi için projenin aksamadan yürümesi gerekiyor" dedi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir