Beşiktaş Belediyesi'nden kanser mücadelesine destek!

Beşiktaş Belediyesi, Türkiye'nin sağlık sektöründeki önemli kurumlarından Liv Hospital ile "BİLİYORUM!" sosyal sorumluluk projesini başlatıyor. Bu proje kapsamında 10 bin Beşiktaş kentlisine ücretsiz kanser taraması yapılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beşiktaş Belediyesi, "BİLİYORUM!" projesi ile kanserle mücadeleye destek veriyor. Proje kapsamında 10 bin Beşiktaş kentlisi Liv Hospital'da ücretsiz kanser taraması yaptırabilecek. Meme, akciğer, kolon, rahim ağzı ve prostat kanserleri için tarama yapılacak olan kampanya, 21. yüzyılın en büyük tehditlerinden kansere karşı farkındalık yaratarak erken teşhisin önemine bir kez daha dikkat çekmeyi hedefliyor. 

 

 
Projenin başlangıcı olarak seçilen 1 Nisan tarihi, aynı zamanda Kanser Haftası'nın da başlangıcı. Temmuz ayı sonuna kadar sürecek olan "BİLİYORUM!" projesinde ücretsiz kanser taramasından yararlanmak isteyenlerin Beşiktaş Belediyesi'nin 444 44 55 numaralı çağrı merkezini arayarak randevu almaları gerekiyor.
 
Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, sloganı "Kendim için, sevdiklerim için, gelecek için kansere karşı önlemimi alacağım. Çünkü, hayat güzeldir" olan projenin tanıtım toplantısında, "BİLİYORUM" projesinin insana verilen önemi yansıtan ve sağlık sektörü için deörnek teşkil eden bir proje olduğunu söyledi.
 
Kansere karşı mücadele günümüzde daha da önemli
 
Günümüzde kanserin insanları daha çok yakaladığını söyleyen Liv Hospital Genel Müdürü Meri İstiroti, projenin özel sağlık sektöründe daha önce örneği görülmemiş bir proje olduğunu, 4 ay içinde en sık görülen kanser türlerinden kolon, akciğer, meme, prostat ve rahimağzı kanserleri için 10 bin kişiye tarama yapılacağını aktardı. 
 
Erken teşhisin hayati önem taşıdığıbir hastalık olan kansere karşı, proje taramaya insanları teşvik etmek ve erken teşhisin hayat kurtardığı gerçeğine dikkat çekmek amacıyla düzenleniyor. Önlenebilir bir hastalık olan kanser, erken tanıyla tamamen tedavi edilebiliyor. Günümüzde her 8 kadından biri meme, her 10 kişiden biri kolon ve her 13 kişiden biri akciğer kanserine yakalanıyor.