Kan bağışı farkındalığı için protokol imzalandı

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kızılay arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından belirlenen okullarda kan bağışı konusunda eğitimler verilerek öğrenci ve velilerin de destekleriyle kan bağışı kampanyaları düzenlenecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılay arasında düzenlenen protokol imza törenine İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Kızılay Güney Marmara Kan Bölge Müdürü Dr. Nihat Çakır ve Kızılay Bursa Şube Başkanı Davut Gürkan katıldı.

İmza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger Türk Kızılay’ının ulusal ve uluslararası alanda her türlü koşulda insanlara yardım elini uzatan ülkenin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olduğunu belirtti. Türk Kızılay’ın önemli bir misyon üstlendiğini de söyleyen Dülger, “Bugüne kadar yüz binlerce aileye yardım ulaştıran Kızılay, milletimizin yardımlaşma ve dayanışma gücünü harekete geçirerek, insani değerlerin güçlenmesine, toplumlar arasında barış ve dostluk köprülerinin kurulmasına önemli katkı sağlamaktadır. Bir insanı kurtaran bütün dünyayı kurtarır. İmzalanan bu protokolle öğrencilerimizde kan bağışı, insan hayatına verilen değer, paylaşma ve yardımlaşma konularında farkındalık sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir