"Pilavlarınızı afiyetle yiyin, tereyağ kullanın"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, GDO'lu çeltik tartışmaları konusunda, kaygıya kapılmaya gerek olmadığını belirterek, "Pilavlarınızı afiyetle yiyin, tereyağ kullanın" dedi.
Bakan Yazıcı, Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi fakülteler binası ve Ergazi Tasfiye İşletme Müdürlüğü yeni hizmet binasının açılış töreni öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Hayati Yazıcı, bir basın mensubunun GDO'lu olduğu iddia edilen pirinçlerle ilgili son durumu sorması üzerine, "Süreç yargıda devam ediyor. Konuyla alakalı, Mehdi Eker ve benim değerlendirmelerim arasında basında, bir çelişki olduğu gibi takdim oldu. Mehdi beyin dedikleri de doğru, benimki de doğru. Niye ikisi de doğru, ben süreci anlattım. Ürünün GDO'lu olup olmayacağı için değerlendirmeyi yapmak Tarım Bakanlığının işi. Bir bulaşma olabilir, onun da analizleri yapılıyor" diye konuştu.
"GDO'lu pirinçlerin yurda yayılması söz konusu mu?" sorusu üzerine, Yazıcı, "Hayır. Büyük ihtimalle gemide başka bir üründen GDO bulgusuna rastlanmış olabilir" değerlendirmesinde bulundu.
Bazı ülkelerde GDO'lu ürünler için belli bir oranda tolerans tanındığını, Türkiye'de ise böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ifade eden Yazıcı, "Hiç kaygıya kapılmaya gerek yok. Dolayısıyla, pilavlarınızı afiyetle yiyin, tereyağ kullanın" dedi.