"Türkiye'de aşılama oranı yüzde 96"

Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da yoğun bir kızamık salgını olduğunu anlatan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; dünya genelinde hasta sayısında 2016'ya göre 15, 2017'ye göre de 3 kart artış kaydedildiğini söyledi ve aşının önemine vurgu yaptı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Çeşitli programlara katılmak üzere Tekirdağ'a gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, burada kızamık salgınıyla ilgili gazetecilere açıklamada bulundu.

Türkiye'de 13 hastalığa karşı aşılama yapıldığını belirten Koca, şunları söyledi:

"Türkiye dünyada en yaygın devlet eliyle aşılamayı yapan ülkelerden biri, Türkiye'de aşılama oranı yüzde 96. Son dönemde özellikle Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'da yoğun bir kızamık salgını olduğunu biliyoruz. Dünya Sağlık Örgütü'nün belirttiği geçen yılki kızamık sayısı 82 bin 560 kişi, 2016 yılına göre 15 kat, 2017'ye göre 3 kart artmış. Ülkemiz doğu ile batı güzergahının merkezinde olmasına rağmen biz Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika'nın etkilendiği gibi etkilenmedik. Biz bu çerçevede özellikle göçmenler de olmak üzere yoğun bir aşılama yapıyoruz."

Sağlık Bakanı Koca, kızamık hastalığının önlenebilirliğinin ancak aşı ile mümkün olacağını, bu nedenle ailelerin çocuklarına mutlaka kızamık aşısı yaptırması gerektiğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir