Yazın ruhuna uygun çorap giyin!

İşte yaz aylarında sağlığınıza ve tarzınıza uygun doğru çorap seçiminin yolları...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Doğru çorap seçimi sadece sağlık, hijyen açısından değil, kıyafetin tamamlayıcısı olarak da büyük önem taşıyor. Zira kıyafete uygun çorap seçimi kişinin stilini de dışa vuruyor. Peki sıcak yaz aylarında doğru çorap seçimi nasıl yapılmalı? Bu sorunun yanıtını internet üzerinden Özel Çorap Kulübü olarak satış yapan Chetik.com'un sahibi Turgut Eren veriyor: "Sıcak yaz aylarında tarzından taviz vermeden çoraplarını kıyafetlerine uydurmak isteyenler için ilk önerimiz; diğer tüm kıyafetler gibi gardıroplarında da çorap bölümlerini mevsimlik olarak organize etmeleri. Sıcak havalarda rahat etmek istiyorsanız, ilk tercihiniz doğal ipliklerden üretilmiş çoraplar olmalı.
 
Güzel renklerden seçilmiş bir çorap, yılın tüm zamanlarında kişinin tarzınıza eğlence ve canlılık katacaktır. Kıyafet bütünlüğüne göre ayakkabı yada pantolonla renk uyumu sağlanmış çoraplar tercih edilebilir. Yada daha dikkat çekici bir görünüm için renk tercihleri arasında kontrast yakalanabilir.
 
Yazın ruhuna uygun parlak renkli çoraplar ve hatta bir adım ötesinde desenli çoraplar yazlık kıyafetle her zaman uyum içerisinde kullanılabilecek seçenekler. Örneğin, bir çift parlak kırmızı çorap yada eğlenceli desenler kıyafete ve tabi ki nerede giyildiğine göre uygun kombinlerle tercih edilebilir."

 
2-446.jpg Bunları unutmayın!

 
 Kaşmir - Prestijli. Bakımı özenle yapılmalı, çamaşır makinesinden ve kurutucudan uzak tutulmalı.
 
 İpek - Genelde yün çoraplara karıştırılarak yazın serin - kışın sıcak tutmalarına katkı sağlar. Aynı gerekçeyle kaşmir çoraplara da karıştırılır. İpek çoraplar genelde naylon alaşımlı yapılırlar ve resmi kıyafetlerle uygundurlar, uzun ömürlü olmazlar.

 Yün - Gerçek bir klasik. Ağır ve sıcak. Tüvit yada kadife takımla mükemmel uyumlu.
 
 Pamuk - En yaygın çorap malzemesi. Çoğunlukla insan yapımı malzemelerle karıştırılarak dayanıklılık kazandırılır. Hem resmi hem de gündelik kullanım için ideal. 

 

 

İngiltere, İtalya, İsveç ve İspanya gibi ülkelerden özel olarak çorap ithal ettiklerini de anlatan Turgut Eren,  "Chetik.com sitemizde yer alan ürünlerimiz yüksek kaliteli pamuk ve bambu liflerinden üretiliyor. Babalar Günü yaklaştı ve hala hediye arayışında olanlara www.chetik.com sitemizi ziyaret etmelerini tavsiye ederm" diye konuştu.