Altepe, Sağlıklı Kentler Birliği’nde güven tazeledi

Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birlik başkanlığına yeniden seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - (DÜNYA) Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Sağlıklı Kentler Birliği’nin yeni dönem ilk meclis toplantısında güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin 2014 – 2019 dönemi ilk meclis toplantısı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) yapıldı.

Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, birliğin çalışmalarının Türkiye’de başarıyla yürütüldüğünü ifade ederek, “Belediyeler, ülkelerin ve kentlerin gelişiminde temel öneme sahiptir. Amacımız, halkımızın yaşamaktan mutluluk duyacağı şehirler oluşturmaktır. Hayal ettiğimiz yaşanabilir şehirler için belediyeler olarak, yeterli ve ihtiyaca uygun konut alanları, ulaşılabilir kentsel hizmetler, temiz ve sürdürülebilir bir çevre, herkese ulaşabilen halk sağlığı hizmetleri, kentte yaşayanların temel ihtiyaçlarının sağlandığı canlı bir kent ekonomisi, tarihi mirasına saygılı, güçlü, dayanışma içinde ve katılımcı bir toplum oluşturmalıyız” dedi.
 
49 belediye işbirliğinde faaliyetini sürdürüyor

Öte yandan, birlik başkanvekilleri, encümen üyeleri, plan ve bütçe komisyonları üyelerinin de belirlendiği toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Muğla Menteşe Belediyesi ve Denizli Pamukkale Belediyesi’nin Sağlıklı Kentler Birliği’ne katılımlarına ve Sağlıklı Kentler Birliği’nin sonbahar toplantısının eylül ayında Kırşehir’de yapılmasına karar verildi. 10 belediyenin bir araya gelerek kurduğu Sağlıklı Kentler Birliği, bugün 49 üye belediye ile faaliyetini sürdürüyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir