Gebze'nin "Patent Haritası" çıkarıldı

Gebze'nin 2015 yılındaki patent performansının çok düşük düzeyde olduğu görüldü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adres Patent, Gebze'nin patent haritasını çıkardı. 

Adres Patent'in yaptığı açıklamaya göre, Gebze'nin 2015 yılındaki patent performansının çok düşük düzeyde olduğu görüldü. İstanbul'a yakınlığının yanı sıra hava, deniz, kara ve demir yoluyla ulaşım yapılabilmesinin yanı sıra Türkiye'nin sanayi merkezi olarak bilinen Gebze, patent konusunda yetersizliğiyle dikkati çekti. 

Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut, Türkiye sanayisinin yaklaşık yüzde 10'unun Gebze ve civarında yer aldığını belirterek bölgede 10'un üzerinde organize sanayi ve her sanayi bölgesinde de onlarca fabrika bulunduğunun altını çizdi. 

Konuya ilişkin sonuçları açıklayan Akbulut şunları kaydetti: 

"Gebze'nin patent rakamlarına baktığımızda bölgeden 2015 yılında sadece 71 adet patent başvurusu yapıldığını görmekteyiz. İstanbul gibi dünyanın kalbi niteliğindeki bir şehrin kapı komşusu olan, bünyesinde birçok köklü sanayi kuruluşunu barındıran Gebze'nin patent gibi çok önemli bir alanda geride kalması, bu bölgedeki firmalarımız tarafından durumun yeteri kadar önemsemediğine işarettir. Bölgede faaliyet gösteren firmalarımızın patent konusunda yeterli başvuruya sahip olmaması bu alanda yapılacak daha çok bilinçlendirme çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu göstermektedir." 

Şirket olarak Gebze bölgesinde firmaların var olan patent bilincini artırmak için üniversite ve sanayi bölgelerinde bilgilendirici seminerlerde bulunduklarını belirten Akbulut, "Bu konuda tecrübeli ekimizin vermiş olduğu eğitimlerle birlikte patent mühendislerimizin Gebze'de faaliyet gösteren firmalarımızla yaptığı görüşmelerde Üniversite-sanayi iş birliğinin geliştirilmesi yönünde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir" dedi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir