İhracatın yeni yıldızları ödüllerine kavuştu

Gebze Ticaret Odası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliği ile gerçekleştirilen 'ihracatın yeni yıldızları' töreninde ödüller sahiplerini buldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sabiha Toprak

KOCAELİ - Gebze Ticaret Odası (GTO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliği ile gerçekleştirilen 'ihracatın yeni yıldızları' töreninde ödüller sahiplerini buldu. Gebze Ramada Plaza İstanbul Asia Airport Otel2de gerçekleşen ödül törenine ; Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Gebze Ticaret Odası Başkanı (GTO) Nail Çiler, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Moralı, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Gebze Ticaret Odamızın sertifika programını tamamlayan ve ihracatın yıldızları olan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Ekonomide bazen sadece rakamlara bakıyoruz. Ama rakamların ötesine de bakmalıyız. Türkiye'de ekonominin başarısı iş adamlarının başarısıdır. Gebze bir ilçe olmasına rağmen ülkemiz ekonomisinin önemli merkezlerinden biri. Türkiye sanayisin yüzde 15'ini barındırıyor. Odalarınızı üyeler olarak aktif şekilde kullanıp harekete geçirin"şeklinde konuştu. Hükümet olarak işadamlarını önünü açmak ve sorunları çözmek için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydeden Tüfenkçi ,Ar-Ge yasasını hayata geçirdiklerini ifade etti.

Tüfenkçi,"Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi olması demek teknoloji üretmek demektir. OSB'lerin yapılarını daha aktif hale getirdik. Sizler bize sorunları iletirseniz o soruna çözüm buluruz. Odalar sizlerle bizim aramızda bir köprü kuruyorlar. Türkiye'ye daha fazla yabancı sermaye gelmesi için çalışıyoruz. Tüm firmalara başarılar diliyorum. Bu programı düzenleyen herkese teşekkür ediyorum"diye konuştu. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Nail Çiler,"Ödül töreninde sizlerle beraber olmanın onur ve gururunu yaşıyorum. Bizleri bayraksız, vatansız bırakma girişimi bir yılı geride bıraktı. Hain darbe girişimini canımız pahasına koruduk. Bu olumsuzlukların üstesinden geldik. Alınan önlem ve reformlar sayesinde 2023 hedefleri doğrultusunda ilerlemeye devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile başlayan milli istihdam seferberliğinde bir rekora imza atıldı"dedi. Milli istihdam seferberliği ile 1 Milyon 200 bin kişiye istihdam sağlandığını ifade eden Çiler,"Bugün buraya firmalarımızı ödüllendirmek için geldik. Tüm firmalarımızı tebrik ediyorum. Bölgemizde 10 adet OSB var. Türkiye'de ilk kurulan teknopark bu bölgededir. Gebze'de toplam 3 tane vergi dairemiz var. Türkiye'nin sanayi başkentinin Ankara'dır; sanayinin başkenti ise Kocaeli'dir; Kocaeli'nin de kalbi Gebze'dir"şeklinde konuştu.

GTO, Türkiye'nin en başarılı odalarından biri

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, yaptığı konuşmada ülkelerin hatta şehirlerin gücünün kaynağının müteşebbisler olduğunu söyledi. Gebze Ticaret Odası'nı kutladığını ifade eden Hisarcıklıoğlu,"Odamız çok doğru iş yapıyor. Başarılı girişimleri tebrik edeceğiz ki müteşebbis yetişsin. Kadınlarımızı, çocuklarımızı girişimci olması için teşvik etmeliyiz. Sizler gibi müteşebbisler oldukça bu ülkenin sırtı yere gelmez. Bakanımız her konuda istişare ederek adım atıyor"şeklinde konuştu. "Gebze Ticaret Odası beş yıldızlı bir oda"ifadesini kullanan Hisarcıklıoğlu ,"Paris ve Londra Ticaret Odaları'ndaki hizmetin aynısını veriyor. Odamız 15 Temmuz hain darbe girişiminde tavrını ilk gösteren odalardan biri. Şehit yakınları ile bağış kampanyasında en çok destek veren yedi odadan biri oldu. Girişimcilik eğitimlerde 633 kişi işini kurdu. Gebze Teknik Üniversite ile işbirliği başarılı öğrencilere burs veriyorlar. 5 tane 112 acil servis merkezi açtılar. Halk Eğitim Merkezi ve Kızılay binası yapıyorlar. Gebze Ticaret Odası daha ne yapsın. Gebze'ye değer katmaya devam ediyor"dedi.

Dış ticaretin yaklaşık yüzde 18'i kentimizde gerçekleşiyor

Törende konuşma yapan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, gelişen ve büyüyen Türkiye'nin en önemli noktalarından birini Kocaeli'nin oluşturduğunu ifade etti. Türkiye ekonomisine büyük katkılar sunan Kocaeli'nde vali olarak görev yapmaktan onur duyduğunu söyleyen Aksoy,"Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ülkenin önüne belirli hedefler koymuştur. Bu hedeflerin biride 100. Yılda ihracatı belirli bir noktaya ulaştırmaktır. Üretmek önemli ancak ürettiğimizi de ihraç edebilmek daha da önemlidir. Bu bakımdan kendimizi sürekli geliştirmeliyiz. Ödül alacak olan bütün sanayicilerimizi tebrik ediyorum."diyen Sayın valimizin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci ise yaptığı konuşmalarında; "Gebze Ticaret Odamızın sertifika programını tamamlayarak yeni girişimci arkadaşlarımızın büyüyüp, ihracatın yıldızları haline gelmelerinden dolayı tebrik ediyorum. Böyle bir organizasyonu düzenleyen Gebze Ticaret Odamızın Başkanının nezdinde bütün yönetim kurulu üyelerini kutluyorum"dedi. Konuşmaların ardından gerçekleştirilen törende ödül alan firmalar şöyle: Günsan Çelik Mamülleri Pazarlama ve Ticaret Anonim Şirketi, Politeks Ambalaj ve İnşaat Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Vektör Kontrol Sistemleri Müşavirlik Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi, Kartallar Boya ve Kimya Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Ekol Kalıpçılık Poliüretan İmalat Nakliye Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hürmak Plastik Otomotiv Makine İmalat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Ertuğ Mühendislik İnşaat Turizm Taşıt Araçları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Tekiş Teknik Erozyon Kalıp Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Coşkun Arıtma Sistemleri İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Dündar Metal Nakliyat İnşaat ve Makine Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Patent Makine Mühendislik, Adam Temiz Enerji Teknolojileri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Umut Tayan-Tayan Safsu Üretim ve Toptan Satış, Detsa Trafo Kazan İmalatı ve Çelik Konstrüksiyon Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Zetplast Plastik Ürünleri Sanayi ve Ticaret anonim Şirketi