İsmail Gülle yeniden başkan seçildi

Sivaslı Sanayici ve İşadamları Grubu Derneği’nde üçüncü kez başkan seçilen tekstilci İsmail Gülle, Sancaktepe’de bir Kültür Merkezi kuracaklarını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SİVAS - Sivaslı Sanayici ve İşadamları Grubu Derneği’nin bugün gerçekleşen Olağan Genel Kurulu’nda İsmail Gülle üçüncü kez başkan seçildi. İkiyüz civarında üyenin oylarıyla başkan seçilen Gülle, yeni dönemde dernek olarak İstanbul’da Sivaslı İşadamları Kültür Merkezi kuracaklarını ve iş dünyasının hizmetine sunacaklarını söyledi.

Derneğin bugün gerçekleştirilen seçimli Genel Kurulu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Ticaret Odası Başkanı Osman Yıldırım ile bazı milletvekilleri, çok sayıda Sivaslı iş insanı ve sanat dünyası temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti. Genel Kurul’da yeniden başkan seçilen İsmail Gülle, konuşmasında derneğin Sivaslı işadamlarının liderlik vasfını, sosyal sorumluluklarını ve dayanışma ruhunu geliştirerek toplumun ve Sivas ilinin sosyo-ekonomik düzeyinin artmasına katkıda bulunmak için kurulduğunu hatırlattı. İsmail Gülle, Sivaslı işadamları olarak 20 yıl önce kurulan dernek çatısı altında memleket sevdasıyla çok sayıda verimli işler yaptıklarını söyledi.
 
Sivaslı işadamları Kültür Merkezi kurulacak
Sivaslı sanayiciler olarak yeni dönemde de önemli yatırımlara devam edeceklerini belirten Gülle, kısa süre içinde İstanbul’da Sivaslı İş adamları Derneği Kültür Merkezi kuracaklarını açıkladı. İsmail Gülle, “Sancaktepe’de yer alacak merkezimiz, Türkiye’de bir örnek olacak ve herkesi kucaklayacak.

Toplantı odaları, konferans salonları ile gelecek dönemdeki buluşmalarımızı bu merkezde yapacağız. İş dünyamız çeşitli etkinlikleri için günümüz iş dünyasına yakışır, modern altyapıya sahip bu merkezi kullanabilecek” dedi.

Dernek olarak Sivas ilinin imajını yükseltecek çalışmalara daima ağırlık vereceklerini vurgulayan Gülle, şunları söyledi:

“Genel Kurulumuzun güzelliği, tam bir dostluk meclisi olmasından kaynaklanıyor. İş adamları olarak hiçbir önyargı gütmeden bir araya gelip konuşuyor ve yeni birliktelikler yaratıyoruz. Bu gücü kullanarak, diğer dernekler ile aramızdaki mesafeyi kapatmalıyız. Sivas’ın yeni jenerasyonu daha başarılı ve donanımlı. Onların bilgisi ve karizması ile derneğimiz çok daha büyük başarılar elde edecek.”

Genel Kurula katılan Sivas Ticaret Odası Başkanı Osman Yıldırım da tek haneli rakamlardan günümüzde 200 milyon dolar olan ihracat gerçekleştiren bir Sivas ili yarattıklarını belirterek, “2023’te 1 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek Türkiye’nin en güçlü Anadolu illerinden biri olmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir