Kayseri’ye iki raylı sistem hattı daha geliyor

Mevcut 34 kilometrelik raylı sistem hattına ilave olarak yapılacak olan 7 kilometrelik tramvay hattı bu yıl içinde başlayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HİLAL SÖNMEZ

KAYSERİ - Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin, Belsin-Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı Tramvay Hattı projesi, Bakanlar Kurulu’ndan çıktı ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Projeler tamamlandığında, Kayseri’ye iki raylı sistem hattı daha gelmiş olacak.

Bakanlığın istediği Ulaşım Master Planı’nı tamamladıklarını belirten Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Belsin-YHT hattının yanı sıra Talas-Mevlana ile Aşık Veysel Bulvarı arasındaki hattın yapımına da bu yıl başlayacağız” dedi. Belsin Anafartalar-Terminal-Şehir Hastanesi-Nuh Naci Yazgan Üniversitesi-Mobilyakent Tramvay Hattı projesini, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın üstlendiğini kaydeden Çelik, “Mevcut 34 kilometrelik raylı sistem hattına ilave olarak yapılacak olan 7 kilometrelik tramvay hattına bakanlığımız bu yıl içinde başlayacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de bu hat üzerindeki iki ayrı köprülü kavşağın yapımını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir