Kayseri'ye yeni havaalanı yapılacak

Kayseri hızlı tren projesinde, ihale süreci 8 Mart’ta başlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Hilal SÖNMEZ

KAYSERİ - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara-Kayseri hızlı tren projesinin ihale sürecine 8 Mart’ta başlayacaklarını açıkladı. Kayseri ve Kapadokya’yı içine alarak Antalya’ya kadar uzanacak hatta ait projelerin ise Haziran ayına kadar biteceğini söyledi. Özhaseki, mevcut havaalanının da genişletilmesi için projelere yine bu yıl içerisinde başlanacağı bilgisini verdi.

Özhaseki, Kayseri'nin beklediği ulaşım yatırımları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kayseri'den Ankara'ya ulaşımı 1 saat 15 dakikada gibi bir süreye indiren hızlı tren projesinin tamamlandığını açıklayan açıklayan Bakan Özhaseki, “Ankara-Kayseri hızlı tren hattında 8 Mart gibi yapım ihalesi için ilk teklifler alınacak. Ardından müteahit firma tespit edilecek ve bir an önce yapım işi başlayacak. Türkiye'nin batısından doğusuna kadar giden, hatta Çin'e kadar uzanacak hatta çalışmalar başlamıştı. Bu hattın bir bölümü Ankara-Yerköy hattıydı. Burada 160 kilometrelik hattı ortak kullanacağız. Yerköy'den itibaren Şefaatli- Kayseri hattıda 142 kilometre ve elektrikli, çift hatlı, sinyalli olarak projelendirildi. Hemşerilerimiz 250 kilometre sürat yapacak bu trenlerle 1 saat 15 dakikada Kayseri'den Ankara'ya, hat ve ten değiştirmeden gidebilecekler” dedi. Kayseri – Antalya hattının Haziran ayına projelendirileceği müjdesini de veren Özhaseki, “Kayseri'den başlayarak Kapadokya'yı içine alan, Aksaray, Konya ve Antalya'ya doğru uzanan hat 562 kilometere. Bu hattın projesi de Haziran 2018'de bitmiş olacak. Yapıldığı takdirde turizmi de canlı kılacağını düşündüğümüz bu yatırımların Kayseri'ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Havaalanı yeniden projelendirilecek

Mevcut havaalanının tamamen dış hatlara yöneltileceğini ve askeriyeden alınacak 240 dönümlük arazinin ise iç hatlar olarak kullanılacağını, bu sayede havaalanı içinde kapsamlı bir projenin hazırlandığını kaydetti. Özhaseki, “Yapılan çalışmalarla beşinci ay gibi son projeler ortya çıkacak, bunlara bakıp kararımızı vereceğiz ve ihale aşamasına geleceğiz. Havaalındaki en büyük sorun askeriye ile birlikte kullanılmasıydı. Bu kapsamda havaalanındaki tüm iç ve dış hatlar bundan sonra dış hatlar olarak kullanılacak. Askeriyeden tahsisli 240 dönümlük araziye doğru da iç halar yeniden yapılacak. Bütünlük sağlaması amacıyla proje baştan sona dış kaplaması ve silüeti ile yeniden inşa edilecek” ifadelerini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir