MNF Plastik, plastik sektöründeki tecrübesini makine ile birleştirdi

Türkiye'nin ilk yüzde yüz yerli full elektrikli enjeksiyon makinesinin prototipi yapıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - MNF Plastik, Türkiye'nin ilk full elektrikli enjeksiyon makinesinin prototipini üretti. Firma, tasarım, üretim ve yazılım süreçleri dahil yüzde 100 yerli olan elektrikli enjeksiyon makinesi ile pazardaki konumunu güçlendirmek istiyor.

Mobilya ve kapı sektörünün kullandığı krom, altın, ahşap ve deri kaplı dekoratif profiller ile bunlara uyumlu kulp, dekoratif parça ve kenar bandını tek çatı altında sunan MNF Plastik,
Ar-Ge çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. MNF Plastik Satış ve Pazarlama Müdürü Fırat Özkan, pazardaki konumlarını güçlendirmek için, plastik sektöründeki tecrübelerini makine üretimi ile birleştirdiklerini söyledi. Özkan, yüzde 100 yerli, Türkiye'nin ilk full elektrikli enjeksiyon makinesinin prototipini yaptıklarını kaydetti. Özkan,"Yaklaşık 3 yıldır üzerinde çalıştığımız TÜBİTAK destekli makinemizin tasarımı ,üretimi ve yazılımı yüzde 100 bize ait. Geliştirmiş olduğumuz motor ve redüktör sistemleri ile hidrolik sistemle çalışan makinelere göre yüzde 60 ila 70 arasında tasarruf sağlayacak. Muadili olan makinelere göre de yüzde 20 daha az enerji tüketecek" diye belirtti.

"KOSGEB'ten teknolojik ürün desteği aldık"

100 tonluk makinadan sonra 140 ve 180 tonluk makinelerin prototip çalışmalarına da başladıklarını söyleyen Özkan, "Seri üretime geçmemiz için KOSGEB'ten teknolojik ürün desteği aldık. Plastik üretimindeki tecrübemizi makine üretimi ile birleştirdik. Hizmet verdiğimiz sektörler için yeni makinaların ve ürünlerinde çalışmalarına başladık. Ürettiğimiz bu makinelerin tamamı ithal ediliyor. Bu yaptığımız makineler ile ithalatı önleyeceğiz. 2019 yılında Almanya'da yapılacak olan dünyanın en büyük plastik fuarına katılarak burada makinelerimizi tanıtma fırsatı bulacağız. Şu anda medikal ve beyaz eşya sektöründen makineler için talepler gelmeye başladı" diye ifade etti.

Özkan, "Ürün tasarlama aşamasında, üretim için gerekli olan makinanin üretimini de kendi bünyemizde yapabiliyoruz. Böylece müşterilerimize daima yeni fikir ve ürünler sunuyoruz. Son dönemde yapmış olduğumuz 0.30 milimetre mdf kaplama folyosu, kabartmalı kenar bandı, şekil verilmiş profiller gibi bir çok yenilikçi ürünle mobilya sektörüne hizmet veriyoruz" diye aktardı.

Bu konularda ilginizi çekebilir