Samsun iş dünyasının hükümetten 5 maddelik talebi

Samsun TSO meclis toplantısında 5 maddeden oluşan 'hükümetten beklenti' bildirisi paylaşıldı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis toplantısında söz alan 22. Meslek Komitesi sözcüsü Yusuf Ziya Büyüklü, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hem ekonomide hem de sosyal yaşamda normale dönülmesi için hükümetten beklentileri olduğunu ifade ederek, 5 maddeden oluşan bildiriyi okudu.

Piyasalara güven verilmeli, kur riskine karşı önlem alınmalı

Yusuf Ziya Büyüklü, “Normalleşmeye doğru hızlı geçiş için hükümetin bu süreçte yurtiçi ve yurtdışı piyasalara yeterli güveni vermesi gerekmektedir. Türk bankalarının kredi notu profili, ülkemizin dış piyasalara erişimi ve kur riskine karşı daha etkin önlemler alınmalı. Döviz girişi hızlandırılıp rezervlerini artırarak yatırımcının istikrar endişesini ortadan kaldıracak söylem ve eylemlere yer verilmeli. Olağanüstü hal sürecinde yetkiler kötüye kullanılmamalı. Bundan sonra darbe ve benzeri girişimlerin olmaması için alınacak en etkili önlem demokrasinin güçlendirilmesidir. Milletimiz buna hazır olduğunu kanıtlamıştır. Bu görev siyasi partilere düşüyor bunu yapmak siyasilerin boynunun borcudur.”

Yeni hizmet binası 12 bin m2 alan üzerine 7 katlı olarak yaptırılacak

Diğer taraftan odanın aylık faaliyetlerini anlatan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu da yeni hizmet binasının 20 milyon liraya anahtar tesliminin tamamlanacağını açıkladı. Mimari projenin hazır olduğunu aktaran Murzioğlu, “Binamız 12 bin metrekare alan üzerine 7 katlı olarak yaptırılacak. En üst katta yaklaşık 300 kişilik meclis ve konferans salonumuz var. Kaba inşaatı yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak yeni hizmet binamızın anahtar teslimi 20 milyon liraya tamamlanacağını umuyorum’’ bilgisini paylaştı.