“Sera ve su ürünleri OSB, Adana’yı güçlendirecek”

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, faaliyete geçmesiyle yılda 100 bin ton sebze üretiminin gerçekleştirileceği Karataş Tarıma Dayalı İhtisas (Sera) Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye´nin en büyük sera kümelenmesi olacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ziya İPEK

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Karataş ilçesinde kurulacak sera ve su ürünleri ihtisas organize sanayi bölgelerinin tam anlamıyla faaliyete geçmesi durumunda şehrin ekonomik potansiyelinin daha güçleneceğini söyledi.

Adana’da bitkisel üretimin yüzde 10’u seralarda gerçekleştirilecek

 Köşger, Vali Yardımcısı Dr. Mustafa Yiğit, Karataş Kaymakamı Necati Aktan, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz ile Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç’le birlikte Karataş ilçesine bağlı Bebeli mahallesinde kurulmakta olan Karataş Tarıma Dayalı Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile Adalı mahallesinde kurulmakta olan Karataş Tarıma Dayalı Su Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmaları inceledi.

4 bin 100 dekar alanda kurulacak ve Türkiye’nin en büyük sera kümelenmesinin olacağı organize sanayi bölgesinin faaliyete geçmesiyle yılda 100 bin ton sebze üretiminin gerçekleştirileceğini anımsatan Köşger, Adana’nın yıllık bitkisel üretim hasılasının yüzde 10’unun bu bölgeden sağlanacağına dikkat çekti. Köşger, bölgede yüksek teknolojili seraların yanında işleme, paketleme, depolama ve Ar-Ge tesislerinin de yer alacağını, bölgede ağırlıklı olarak az ilaç ve gübre kullanımını öngören topraksız tarım gerçekleştirileceği dile getirdi.

“İki OSB; yatırım, üretim, istihdam ve ihracata büyük katkı sağlayacak”

Avrupa ve Türkiye’nin ilk ve tek su ürünleri organize sanayi bölgesinde yılda 60 bin ton dolayında tatlı su ve deniz su ürünleri üretimi yapılacağını kaydederek, şunları kaydetti: “Su ürünleri organize sanayi bölgesinin kuruluş protokolünü onaylandı ve tüzel kişilik kazandı. Parselasyon planlarının hazırlanması, alt yapı yapım işi için gerekli olan projeler- yol, su, kanalizasyon, elektrik dağıtım şebekesi, vb.- keşif özetlerinin hazırlanması ve onaylanması amacıyla çalışmalar sürüyor.

Adana’mızın ve ülkemizin ekonomisine önemli düzeyde katkı sunacak organize sanayi bölgelerinin bir an evvel faaliyete geçmesi için çalışmaları titizlikle sürdürüyoruz. Her iki proje de tamamlandığında Adana’nın tarımsal faaliyetlerine olumlu yönde katkı sunacaktır. OSB’ler faaliyete geçtiğinde Adana; yatırım, üretim, istihdam ve ihracat alanlarında daha da güçlü bir il olacaktır.”