Sivas'ta 9 adet tesis hizmete açılacak

Sivas'ta Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün tamamladığı 9 adet tesisin toplam yatırım bedeli 125 milyon TL'yi geçiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

SİVAS - Orman ve Su İşleri Bakanlığı ülke genelinde çalışmaları tamamlanan 2,4 milyarlık 175 eseri hizmete alıyor Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapımı tamamlanan, barajlar, içme suyu, sulama, atıksu arıtma ve taşkın koruma tesisleri ile ağaçlandırma, ormancılık, milli park ve meteoroloji projelerinin yer aldığı  2,4 milyar lira yatırım bedelli 175 eser hizmete alınacak. Ankara'da Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından toplu olarak hizmete alınacak eserlerden Sivas da payını alacak. Sivas'ta Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan 9 adet tesis hizmete açılacak.

Sivas'ta Hizmete Alınacak Eserlerin Toplam Yatırım Bedeli 125 Milyon TL'yi Geçiyor Ülke genelinde hizmete alınacak tesislerden Sivas'ın da payına düşeni aldığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu "Sivas'ta Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nün tamamladığı 9 adet tesisi de bu açılış ile hizmete alacağız" dedi. Hizmete alınacak DSİ'ye ait eserlerin sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluştuğunu belirten Eroğlu "DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Sivas'ta toplam 81 bin 300 dekar zirai araziye sulama suyu depolayacak ve sulayacak. 25 yerleşim yerin ile 10 bin dekar araziyi taşkın zararlarından koruyacağız. Ayrıca bu açılış da  bakanlığa  bağlı Orman ve  Meteoroloji  Genel Müdürlüğü'nce Sivas'ta yapımı tamamlanan tesis ve çalışmaları da hizmete alacağız. Bu eserler arasında ise yeni orman yolları, ağaçlandırma, orman köylüsüne destek, fidan üretimi, gibi çalışmalar ve otomatik meteoroloji gözlem istasyonları yer alıyor. Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli 125 milyon TL'yi geçiyor" şeklinde konuştu.

Ülke geleceği ve refahının dev barajlara, geniş ormanlara, sulanan bereketli topraklara bağlı olduğunu vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Biz de bu şuurla asırlık hayalleri gerçeğe dönüştürmek için çalışıyoruz.  13 yıllık sürede 284 adedi baraj olmak üzere 3.002 adet yeni tesisi ülkeye kazandırdık ve  100 milyar TL'den fazla yatırım yaptık. Bakanlık olarak Cumhuriyet tarihimizin rekorunu  kırdık" diye konuştu. Eroğlu "Yine bu dönemde toprak ve suyu ağaç korur dedik, daha yeşil bir Türkiye için 3 milyar 350 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Meteorolojide teknolojik bir dönüşüm gerçekleştirerek hava tahmin oranlarımızı yüzde 90'ın üzerine çıkardık" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir