Sivas’a yeni kurulacak sanayi sitesi için bakanlıktan onay çıktı

7 milyon metrekarelik alanı kapsayacak Seyfebeyli Sanayi Sitesi tamamlandığında, şehrin ticaret hacminin artması hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HİLAL SÖNMEZ

SİVAS - Sivas’ta şehir içerisinde kalan küçük sanayi sitelerinin şehir dışına çıkarılması için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onay çıktı. 7 milyon metrekarelik alanı kapsayacak Seyfebeyli Sanayi Sitesi tamamlandığında, şehrin ticaret hacminin artması hedefleniyor.

Şehir dışında yer alacak sanayi sitesinin mevcut organize sanayi ile de entegre olacağını ifade eden Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın da sanayinin şehir dışına çıkarılması için çeşitli teşvikler sunduğunu kaydetti. Bu kapsamda ilk başvuruyu resmi olarak Sivas’ın yaptığını belirten Aydın, “Şehrin ticari hacmini artıracak projeden esnaf odası ile ticaret odasına kayıtlı olanlar ve kiracılar faydalanabilecek” dedi.

Altyapı çalışmalarının tamamlandığını vurgulayan Aydın, şu bilgileri verdi: “Kamulaştırma masrafl arına destek verilmesi, alt ve üstyapı işleri ile idari ve sosyal tesislerin yapımı ve taşınma masrafl arı için kredi imkanı sağlanacak. Kullanılan kredi enfl asyonun yüzde 10’larda olduğu, faizlerinin yüzde 20’lere ulaştığı bu süreçte yüzde bir ile kredi kullanılacak. Bu da çok büyük bir avantaj. Esnafl arımızın bunu fırsata çevireceği kanaatindeyiz. Bütün projelerimiz hazır, müracaatımızı da yapmıştık. Kamulaştırmayla ilgili ödenek taleplerimizi ileteceğiz ve en kısa zamanda resmi olarak inşaat aşamasına geçeceğiz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir