Yıldırım’da üretim katma değere dönüşüyor

Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (Yıl-Mek) 2018-2019 eğitim yılında 38 kurs merkezinde kayıtlı 11 bin 900 kursiyer 93 farklı branşta eğitim görüyor. Geride kalan 5 yılda ise 72 bin 899 kursiyerin kişisel gelişimlerine katkı sağlandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Yıldırım Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), Yıldırımlıları meslek sahibi yaparak kişisel gelişimlerine doğrudan katkı sağlıyor. Özellikle kadınların bir meslek sahibi olarak ekonomik yaşama dahil olmasını amaçlayan Yıldırım Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği meslek edindirme kurslarında; mesleki eğitim, müzik, yabancı diller, hobi - sanat ve el işçiliği alanlarında eğitimler verilerek kursiyerlere yeni ufukların kapıları açılıyor.

Aralarında diksiyon, tiyatro, Türk Halk Müziği, ney, bağlama, İngilizce, Osmanlıca, Arapça, ebru, hat, tezhip, çini, iğne oyası, el nakışı, filografi, minyatür, taş baskı, web tasarım, autocad ve grafik animasyonun da olduğu, 93 branşta planlanan kurs faaliyetleri, 38 merkezde 11 bin 900 kursiyerin katılımıyla gerçekleşiyor.

Yıldırımlılara meslek ve hobi kazandıran Yıl-Mek’te geride kalan 5 yılda 72 bin 899 kursiyerin kişisel gelişimlerine katkı sağlandı. Kursiyerlerin el ürünleri, Yıldırım Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (Yıl-Ka Koop) tarafından pazarlanarak satışı sağlanıyor. İşletmesini kurmak isteyenler için KOSGEB işbirliği ile uygulamalı girişimcilik eğitimi de veriliyor.

Yıl-Mek eğitimlerinde önceliğin kadınların meslek sahibi olarak aile ekonomisine destek olmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Şehrimizin dönüşümünde asıl önemsediğimiz kısım, sosyal dönüşüm. Göreve geldiğimiz günden bu yana on binlerce insanımızı meslek sahibi yaparken, binlerce yeni kursiyeri her yıl kariyer sahibi yapıyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü belediyemiz bünyesinde oluşturarak kadınların yaşamın her alanında daha güçlü bir biçimde söz sahibi olmasını amaçladık” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir