Dışarıdan yemeye 25 milyar lira ödüyoruz

Toplam ev dışı yeme içme pazarı hacmi yıllık 25 milyar lira civarında

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Tavuk Dünyası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faralyalı, "Türkiye'de toplam ev dışı yeme içme pazar hacmi yıllık 25 milyar lira civarında. Bu anlamda en önemli kriterlerden hijyen ve sağlık konusunda Tavuk Dünyası olarak uluslararası standartlara ulaşmayı başardık. 3 yılda 200 şubeyi aşacağız" dedi.

Ar-Ge ve markalaşma sürecini tamamladıktan sonra 2012 yılında ilk şubesini açan ve bugün 3 ülkede 106 restoranı bulunan Tavuk Dünyası'nın gelecek dönem hedefleri, Yönetim Kurulu Başkanı Faralyalı ev sahipliğinde düzenlenen toplantı ile paylaşıldı.

Türkiye'de yeme içme sektöründe yoğun bir rekabet bulunduğunu dile getiren Faralyalı, bu anlamda global markaların oldukça etkin olduğunu söyledi. Değişen tüketim alışkanlıkları ile birlikte dışarıda yeme içme alışkanlıklarının AVM'lere kaydığını anlatan Ahmet Faralyalı, toplam ev dışı yeme içme pazarı hacminin yıllık 25 milyar lira civarında olduğunu aktardı.

Bu kapsamda hijyen ve sağlığın önemine işaret eden Faralyalı, büyük zincirleri oluştururken hijyen sağlamanın önemine dikkati çekti. Faralyalı, zaten bu konuda hassas olan Tavuk Dünyası'na ortak olduktan sonra dünya standartlarında bir ortalamaya ulaşmak amacıyla bu konuya daha da fazla eğildiklerini ve bunu da büyük ölçüde başardıklarını dile getirdi.

Faralyalı yeme içme sektörünün çok cazip bir sektör olduğuna dikkati çekerek, şunları anlattı:

"Piyasada bir yavaşlama var elbette ama yeme içme sektörünün bir ayrıcalığı, ek bir özelliği var. Örneğin 16 Temmuz günü arkadaşlarımız büyük bir çabayla restoranlarımızın çoğunu açtılar ve 16 Temmuz günü bir önceki cumartesiye göre yüzde 50 oranında ciro yaptık. 17 Temmuz Pazar günü ise restoranlarımızın tamamını açtık ve bir önceki pazardan fazla ciro yaptık.

Bizim işlerimiz 16 Temmuz itibariyle aynı şekilde devam etti. Yeme içme sektörünün en güzel tarafı belkide bu. Kolay kolay ciddi bir ekonomik kriz olmadıktan sonra bir yumuşama görmediğimiz bir sektör."

"Aylık 900 bin ile 1 milyon arasında misafir ağırlıyoruz"

Şirkete ilişkin bilgiler de veren Faralyalı, inovasyon çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek sadece Türkiye'de değil yurt dışında da başarılı olma azmi ve hedefinde olduklarını söyledi.

Faralyalı önümüzdeki 3 yıl içinde 200'ün üzerinde restorana ulaşmak istediklerine işaret ederek, şunları söyledi:

"Bir Türk firması olarak yurt dışında, inandığımız pazarlarda yaygın olmayı hedefliyoruz. Hedefimiz gidip bir ülkede 2-3 şube açmak değil tıpkı Türkiye'de olduğu gibi yaygın bir hale gelmek. Herkesin ödediğinin karşılığını tam olarak aldığı bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz ve tüm konsepti buna göre tasarladık. Ürünleri yenilikçi tariflerle hazırlıyoruz, müşterilerimize kendilerini değerli hissedeceği ortamda farklı lezzetleri uygun fiyat ile sunuyoruz.

Bu yaklaşımla Türkiye'de yeme içme sektöründe yeni bir kulvar açmayı başardık. Sunduğumuz ürünler ve müşteriye hazırladığımız ortam ile rakiplerimizden ayrışıyoruz. Biz fastfood gıda değil, restoran zinciriyiz. Tedarikimizi Türkiye'nin en önemli üreticilerinden yapıyoruz. Aylık 300 ton tavuk tüketimimiz var.

Donmuş ya da konserve ürün kullanmadığımız için kendi elemanlarımız tavuğun hangi şartlarda yetiştirildiğinden depoya nasıl gelmesi gerektiğine kadar her adımı sıkı denetliyor. Türkiye'deki restoranlarımızda aylık 900 bin ile 1 milyon arasında misafir ağırlıyoruz."

Bu konularda ilginizi çekebilir