'Körfez'in Türkiye iştahı kabardı, iki büyük yatırım kararı!

Suudi Albassam Group, Sumou Holding ile Türkiye'de emlak yatırımı için 2 milyar liralık fon kuracak. Katar merkezli Mayhoola for Investments fonu, Boyner Group’a 885 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Suudi Albassam Group, Sumou Holding ile Türkiye'de emlak yatırımı için 2 milyar liralık fon kurma kararı aldı. Fonun Emlak Konut GYO'nun da aralarında bulunduğu kamu şirketleriyle çalışacak. Öte yandan Katar merkezli Mayhoola for Investments fonu, Boyner Group’a 885 milyon liralık yatırım yapmayı planlıyor. Fon bu şekilde Boyner’in yüzde 30,7 hissesini de almış olacak.

Emlak piyasasına dev yatırım

Suudi Arabistan merkezli Albassam Group CEO'su Ziad Albassam, Albassam Group ve Sumou Holding'in Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapmak için Suudi Arabistan'da 2 milyar lira büyüklükte yeni bir fon kuracağını; fonun Emlak Konut GYO'nun  da aralarında bulunduğu kamu şirketleriyle çalışmayı planladığını söyledi. Uluslararası Yatırım Zirvesi'nde Reuters'a yaptığı açıklamada Albassam, "Türkiye'de gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak için Sumou Holding ile Suudi Arabistan'da yeni bir fon kuruyoruz. Kiptaş, TOKİ ve Emlak Konut gibi kamu şirketleriyle çalışmayı planlıyoruz" dedi. Albassam, fonun büyüklüğünün 2 milyar lira olacağını ve bu yıl içinde hayata geçirileceğini söyledi. Albassam, "Türkiye yatırımcılar için büyük bir potansiyel sunuyor. Bunun yanı sıra tarihsel köklerimiz nedeniyle Türkiye bizim evimizde hissettiğimiz bir yer. Türkiye'de daha fazla işbirliğine gitmek istiyoruz" diye konuştu.

Boyner'a Katarlı devden büyük yatırım

Katar merkezli Mayhoola for Investments fonu ise Boyner Group’a 885 milyon liralık yatırım yapacak. Fon bu şekilde Boyner’in yüzde 30,7 hissesini de almış olacak.

Valentino gibi lüks markalarını bünyesinde barındıran Katar merkezli “Mayhoola for Investments” fonu, Boyner Grup’un,  Altınyıldız, Ay Marka, Beymen ve Boyner Büyük Mağazacılık şirketlerinin sahibi olan halka açık şirketi Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları A.Ş. özkaynaklarını 885 Milyon TL liralık yatırım yapacağını açıkladı.     
Mayhoola for Investments, Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları A.Ş.’de yüzde 30,7 paya sahip olacak. 

Boyner Grup son 3 yılda YKM’nin yüzde 100’ünü, Boyner Büyük Mağazacılık hisselerinin yüzde 67’sini ve Beymen’in yüzde 50’sini satın alarak Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları A.Ş.’yi Türkiye’nin en büyük perakende yatırım şirketlerinden biri haline geldi.  

Şirketin bu ortaklıkla BOYP, sermaye yapısını güçlendirerek geçmişteki hisse alımları için gereken finansal kaynağı da sağladığı belirtildi. 

Sermaye artışının SPK ve ilgili diğer kurumlarca onayının sonrasında Boyner Perakende ve Tekstil  Yatırımları’nın BİST’te halihazırda işlem gören hisselerinin oranı yüzde 14,5 olacak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir