'2017 inşatta fırsat yılı olabilir'

1A Plus Yönetim Kurulu Başkanı Sevimli, inşattaki destek bu yıl kendini hissettirecek'

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

16 Ocak'ta İstanbul Nişantaşı'ndaki Genel Merkezini açacak 1A Plus'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ebubekir Sevimli, 2017 yılının emlak ve inşaat sektörü için bir fırsat yılı olabileceğini söyledi.

Sevimli, yaptığı açıklamada, 2016 yılında yaşanan olumsuz durumlar karşısında hükümetin ilk olarak teşvik ve destek sunduğu inşaat ve emlak sektörünün Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere göre 2016 Kasım sonu itibariyle 1 milyon 198 bin 740 gayrimenkul satışı gerçekleştirdiğini dile getirerek, 2017'de bu rakamın daha da artacağını öngördüklerini vurguladı.

Ebubekir Sevimli, 2016 yılında devletimizin inşaat ve emlak sektörüne sağladığı önemli desteğin faydalarının 2017 yılında daha yoğun bir şekilde hissedileceği ve sektörde faaliyet gösterenlerin kendilerini bu duruma hazırlamaları gerektiğini dile getirdi.

'Ticari gayrimenkule talep artıyor'

Ebubekir Sevimli, 2016 yılında tüm Türkiye’de AVM yatırımları başta olmak üzere ticari gayrimenkulün ön planda tutulduğunu, 2017'de de bu sürecin devam edeceğini söyledi.
Metropollerde özellikle ofis projelerine büyük talep yaşandığını dile getiren sevimli, 2016’da konut ihtiyacının büyükşehirlerde kentsel dönüşüm projeleri aracılığıyla diğer şehirlerde ise kat karşılığı alınan arsalarda yükselen yeni projeler yoluyla karşılandığını gözlemlediklerini aktardı.

Sevimli, 2016 yılında özellikle büyük şehirleri tercih eden konut alıcılarının güvenlikli ve birçok hizmetin doğrudan sunulabildiği rezidans yaşamını sunan projelere daha fazla yönelmeye başladığını gördüklerini, 2017'de bu talebin daha da artacağını söyledi.

'Sağlıklı büyümemizi sürdürüyoruz'

Emlak sektöründe faaliyet gösteren profesyonellerin kişisel markalaşmaya ve kurumsallaşmaya daha fazla önem vermeleri gerektiğini vurgulayan Sevimli, 1A Plus olarak 16 Ocak’ta faaliyete başlayacak Rumeli Caddesi Nişantaşı’ndaki Genel Merkezimizle birlikte 17 franchise ve 105 çalışanla sağlıklı büyümelerini sürdürdüklerini söyledi.