İlk projede çocukları düşündü %40’ını sattı

Saray Alüminyum’un, konut sektöründeki ilk projesi olanGreenist, çocuklara özel spor ve hobi faaliyetleri, servis bekleme alanıyla farklılaşıyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - Alüminyum sektörünün önemli firmaları arasında yer alan Saraylı Grup'un konut sektöründeki ilk projesinde kaba inşaat tamamlandı. Brillant'ın Güneşli'deki eski fabrika arazisine yapılan 174 daire ve otelden oluşan Greenist'te çocuklar için birçok ayrıntı konulmuş.

Kendisinin de anne olması nedeniyle çocukların ve ailelerin yaşadıklarını sıkıntıları düşünerek Greenist'i tasarladıklarını söyleyen Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı, "Projede çocukların boyutlarına uygun şekilde tasarlanan basketbol oyun sahaları, kapalı ve açık yüzme havuzları ile oyun parkı, bisiklet parkuru, özel çocuk kulübü, hobi odaları yer alıyor. Ayrıca okul servisleri için bekleme alanları oluşturuldu. Bu nedenle çocuklar servis için dışarıya çıkmak zorunda kalmıyor" bilgisini verdi.

Yatırım için gelen oturmaya karar veriyor

Projede daireler 50 ile 80 metrekare büyüklüğünde kat bahçelerine sahip. Ayrıca bloklar da birbirinden kat bahçesiyle ayrılıyor. Greenist'te her bloğun arasındaki mesafenin 13.5 metre olduğunu aktaran Saraylı, ısınan havalar nedeniyle İstanbul'da insanların neredeyse 7 ayını dışarıda geçirdiğini kaydederek"Greenist'te 1+1'ler için bile kat bahçeleri yaptık" dedi.

Ticari alanlara yer verilmeyen projede insanların rahat rahat evlerinin balkonuna çıkıp dinlenebileceklerini söyleyen Talin Saraylı şöyle konuştu: "Kapalı ve açık havuzlarıyla su öğesini yoğun kullanan projemizde gerek peyzaj gerekse de mimari çalışmalarımızda hiçbir zaman önceliğimizden ödün vermedik. Kat bahçeleri ve korulukları ile Greenist'te dört mevsim tatil hissi veriyoruz. Neredeyse insanların yazlığa gitmesine gerek kalmayacak.  

Projeye yakın kolejler ile de aileler çocukları için okul aramak zorunda kalmayacak. Bu nedenle Greenist'i yatırım için alanlar tercihlerini oturmaya dönüştürüyor. Biz bununla çok gurur duyuyoruz"  dedi.   

Projenin yanında 80 dönümlük koru alanı var

20 bin 600 metrekare arsa üzerinde çok az sayıda konut inşa ettiklerini anlatan Saraylı, projede inşaata 6 bin metrekarenin ayrıldığını, 14 bin metrekarenin ise yeşil alana ayrıldığını kaydetti. Bunun dışında projenin bitişiğinde 80 dönümlük bir koru alanı olduğuna dikkat çeken Saraylı, "2007'de bu arsayı beğendiğimiz için aldık. Okul ve hastane yapmak için fizibilite çalışması yaparken, konut ve otelin daha uygun olduğuna karar verdik" dedi. 
 
62 daireyi sattık fiyatlar4 bin TL’ye çıktı
 
"Proje yükseldikçe özellikler daha net anlaşılır olmaya başladı" diyen Saraylı, "Teraslar daha görünür oldu. Bu nedenle satışlarımız daha da hızlanmaya başladı. Şu anda kadar projenin yüzde 40'nı yani 62 dairenin satışı yapıldı" dedi. Saraylı, hala lansmana özel 60 ayda 0.56 faiz oranıyla daire satışına devam ettiklerini kaydetti. Lansmandan sonra fiyatlarda yüzde 10'luk bir artış yaptıklarını dile getiren Saraylı, "3 bin 770 TL'den satışa çıkan projenin metrekaresi şu anda 4 bin 100 TL'ler seviyesine gelirken,
277 bin TL 1+1 dairelerin fiyatı 300 bin TL civarlarına çıktı" dedi. Saraylı, 1 yıl sonra oturumların başlamasıyla metrekare fiyatların 6 bin TL'ler seviyesine gelmesini beklediklerini kaydetti. 
Projenin 216 odalı otel bölümü için Hilton Garden Inn'le anlaştıklarını belirten Saraylı, otelin Hilton Garden Airport adıyla hizmet vereceğini söyledi.

79721.jpg

 

Beylikdüzü'nde proje yapacak

Beylikdüzü'nde E-5 yol kenarında 26 bin metrekarelik arazileri olduğunu söyleyen Talin Saraylı, buraya yapmayı düşündükleri projenin ön katlarında ticari alanlar, üst katlarında home ofisler, arka kısımlarında ise 300-350 konutla yer vermeyi düşündüklerini söyledi.  Ayrıca Güneşli'de 20 bin ve 4 dönümlük iki arazi bulunduğunu kaydeden Saraylı, öncelikli hedeflerinin Greenist'i en iyi şekilde tamamlamak olduğunu dile getirdi. Saraylı,  bu nedenle Beylikdüzü'ndeki yeni projeye bu yıl içinde başlamayacaklarını kaydetti. 

Greenist amiral gemimiz, ürünleri seçerken bile babam gelir bakar

Her işin en iyisini yapmaya çalıştıklarını dile getiren Talin Saraylı, "Bu anlayışımız konuta da sürecek. Konut projesindeki ilk projemiz olduğu için bizim için amiral gemi niteliğinde. Dolayısıyla çok daha fazla özen gösteriyoruz. Projemizde birinci sınıf malzeme kullandık. Betonda dayanımı daha fazla C-50 sınıfını kullandık. Ayrıca örnek dairede kullandığımız malzemelerin birçoğunu projeye de koyuyoruz. İkisine farklı farklı ürün koymuyoruz. Hatta daha iyisini bile koyabiliyoruz. O yüzden sorun yaşamıyoruz. Bir ürün seçerken bile babam gelir bakar. Projenin her aşamasıyla bil fiil ilgileniyoruz. Saray Alüminyum'un kalitesini konuta da taşıyacağız" açıklamasını yaptı. Saray Alüminyum olarak Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşların yer aldığı İSO 500 'de 253'üncü sırada yer aldıklarını aktaran Saraylı, "Alüminyum sektöründe iyi bir noktadayız. Amacımız inşaat sektörüne girerek farklı işler yapmak" dedi. Greenist'ten önce Tekstilkent'te bir iş merkezini yapımını tamamladığını aktaran Saraylı, "Konut sektörüne girdiğimiz için mutluyuz. Satışların temposundan memnunuz" diye konuştu.