İMSA Şile’de 100 milyon dolarlık AVM yapıyor

Yeşil alanları ve plajlarıyla İstanbulluları kendine çeken Şile’ye AVM geliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Leyla İLHAN

İSTANBUL - Ekşioğlu Group İMSA İnşaat tarafından, kuzeyde İstanbul’un denize açılan kapısı olarak görülen Şile’de Kilia adıyla yapılan alışveriş merkezi 20 bin metrekare kiralanabilir alana sahip olacak. AVM’nin yanında ayrıca 104 tane tripleks konak da yapan İmsa İnşaat, konakları 650 bin dolardan satışa çıkarıyor. Şehre gelenlerin şehir manzarası izlemek için seyir terası olarak kullandığı araziyi 2004 yılında satın aldığını aktaran Ekşioğlu İmsa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı İmdat Ekşi, “83 dönümlük arazide yapacağımız AVM için 2011 yılında ruhsat aldık. 7-8 ay hafriyat yaptıktan sonra şu anda AVM’nin kaba inşaatı bitti” dedi. Alman Metro Properties’in, AVM’nin kiralamasını ve yönetimini üstleneceğini aktaran Ekşi, yaklaşık 80 adet mağazanın yer alacağı AVM’de bowling ve 4 adet sinema salonu olacağını aktardı.

Üç tip konak olacak

2015 yılının haziran ayında açılacak AVM’nin ve konakların 100 milyon dolara mal olacağını söyleyen Ekşi, “Şile mağaza açısından bakir bir bölge. İnsanlar alışveriş için İstanbul’a gelmek durumunda kalıyor. Bu nedenle birçok marka AVM’ye girmek için şimdiden bize başvuru yapıyor” diye konuştu. Projede üç ayrı tipte 104 adet tripleks konak olduğunu kaydeden Ekşi, bunlardan 80 adedinin büyüklüğü 300 metrekare olan A tipi ikiz konak, 14 adedinin ise 350 metrekare, 10 adedinin ise 500 metrekare büyüklüğe sahip olduğunu ifade etti. 300 metrekarelik konakların 650 bin dolar, 350 metrekarelik konakların 850 bin dolar, 500 metrekarelik konakların ise 2 milyon dolardan satışa çıktığını aktaran Ekşi, “İlk konakların da ruhsatını aldık. Birinci kısımda 12 villanın kaba inşaatı bitti. Geri kalan 8 tanenin ise hafriyatı bitti” dedi. Her villanın kendine öze kapalı havuzu olmasının yanı sıra her odaya banyo, giyinme alanları yaptıklarını belirten Ekşi, 3. Köprü’nün açılmasıyla birlikte Şile’de fiyatların artacağını kaydederek, 600 bin dolardan başlayan fiyatlarının en az 1 milyon dolarlara çıkacağını öngördü. Ekşi, bu proje dışında Şile’de biri butik biri de kongre turizmine yönelik otel yapma hedefl eri olduğunu söyledi.

Kadıköy- Fikirtepe’de bin dairelik proje yapma planları olduğunu aktaran Ekşi, “Diğer firmalar bölgede sıkıtı yaşayınca projemizi askıya almıştık. Şimdi tekrar hayata geçirmeye karar verdik. Bölgedekilerle görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.