Kitapkent’e Smart City ödülü

GAD Vakfı tarafından İstanbul Ticaret Odası için tasarlanan Kitapkent projesi ödüle doymuyor. Proje, Dünya Mimarlık Festivali’nden de ödülle döndü.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye’nin önde gelen mimarlarından Gökhan Avcıoğlu tarafından kurulan GAD Vakfı (GADEV) tarafından tasarlanan ve İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) önemli projeleri arasında yer alan Kitapkent (Media City) projesi, gittiği her organizasyondan ödülle dönüyor.

Dünyanın en prestijli gayrimenkul zirvesi MIPIM işbirliğinde düzenlenen “AR Future Project Awards 2017”de, “JeuD’Esprit” jüri özel ödülünü alan ve yine bu yıl Amerikan Architecture Prize tarafından düzenlenen yarışmada landscape architecture/urban planning kategorisinde yılın projesi seçilen Medya Kent, mimarlık dünyasının önde gelen etkinliklerinden biri olan Dünya Mimarlık Festivali’nin (WAF), onuncu yılı şerefine özel olarak verdiği WAFX ödüllerinde Smart City kategorisinde ödüle layık bulundu.

3 milyon metrekareye yapılacak

Osmanlı dönemine uzanan yayıncılığın kalbinin attığı Bab-ı Ali kültürünü yeniden hayata geçirmeyi planlayan Kitapkent, medya ve yayıncılık sektörünü bir merkezde toplamayı amaçlıyor.

Bu dev projede yayıncısından yazarına, gazetesinden kitabevlerine, matbaasından dağıtımına kadar sektörün tüm tarafları yer alacak. Üç milyon metrekareye yakın bir alan üzerine kurulması planlanan Kitapkent, kültür ekonomisi alanında da Türkiye’yi bölgesel üs yapacak bir yayıncılık kümelenme projesi olacak.

GADEV mimarlığı geliştirmek için kuruldu

Geçen hafta Berlin’de düzenlenen Dünya Mimarlık Festivali’nden de ödülle dönmeyi başaran GADEV ise GAD Office’in sahibi Mimar Gökhan Avcıoğlu tarafından 2014 yılında kuruldu. Birçok ödüllü projeye imza atan GADEV; mimarlık mesleğinin gelecek nesillere günün koşulları ile uyumlu bir şekilde aktarma amacını güdüyor.

GADEV’in amaçları arasında, “Mimarlık, inşaat, mühendislik ve enstalasyon kültürünü geliştirmek ve bu konuda farkındalık yaratma; Belgesel değerleri korumak ve bu doğrultuda gerekli organizasyonları yapmak; Türkiye’deki mimarlık ve sanat üretimini uluslararası ölçekte tanıtmak; Mimarlar arasındaki dayanışmayı artırmak; Gerçekleştirilen çalışmaları eğitim ve uygulamalar yoluyla ödüllendirmek; Mimari yaratıcılığı artırmak amacıyla yol gösterici çalışmalar yürütmek; İnsanları mimarlık konusunda bilgilendirmek; Eğitim kurumlarında ileri eğitim sistemlerini mümkün kılan çalışmalara katkıda bulunmak; Başarılı öğrencilerin eğitimlerine destek olacak her türlü katkıda bulunmak; Yerel ve uluslararası akademik, sanatsal, kültürel etkinlikler düzenlemek ve ya bunlara katılmak” da yer alıyor.