Milyon liralık villaların yüzde 85'i 4.5 ayda satıldı

Mesa Mesken ve Nurol İnşaat tarafından Büyükçekmece göl kenarında hayata geçirilen 4 etaplık Yeşilkaya Koru projesindeki 56 villanın 48'i 4.5 ayda satıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LEYLA İLHAN

İSTANBUL - Geçmişleri 50 yıla dayanan Mesa Mesken ve Nurol İnşaat tarafından Büyükçekmece göl kenarında bulunan 1 milyon metrekarelik arazide hayata geçirilen 4 etaplık Yeşilkaya Koru projesindeki villaların yüzde 85'i 4.5 ayda satıldı. Fiyatların 1 milyon 160 bin TL'den başladığı 56 villadan oluşan Koru etabındaki dairelerin 48 adetinin satışını gerçekleştiren Mesa –Nurol ortaklığı talep üzerine 2 ve 3. etaptaki 103 adet villayı da satışa çıkardı. Tüm proje tamamlandığında ise Yeşilyaka, 600 villalık bir proje haline gelecek.

Projeyle ilgili bilgi veren Mesa Mesken Genel Müdür Yardımcısı Tolga Bıyıklıoğlu, Yeşilyaka'nın ilk üç etabının 320 bin metrekarelik bir alana yayılmış, toplam 159 müstakil villadan oluştuğunu aktardı. İlk etaba beklentilerin üzerinde talep alarak 4.5 ayda projede yüzde 85 gibi bir satış rakamına ulaştıklarını aktararak, bu yoğun talepten dolayı projenin 2 ve 3'üncü etaplarındaki villaları da satışa çıkardıklarını söyledi. Bunun yanında geriye kalan 600 bin metrekarelik alanda da projelendirme çalışmalarına başladıklarını açıklayan Bıyıklıoğlu, tüm proje bittiğinde villa sayısının 600'e çıkacağını belirtti.

Her villaya 800 metrekarelik bahçe

İlk projeye özellikle bahçe özlemi duyanların yanısıra Bahçeşehir bölgesinden yoğun talep aldıklarını kaydeden Bıyıklıoğlu, bölgenin kentin en az yoğun ve en iyi planlanmış bölgelerinden biri olduğunu ifade etti. Yeşilyaka'da da her villanın ortalama 800 metrekarelik bir bahçeye sahip olacağını söyleyen Bıyıklıoğlu, villa sahiplerinin bahçeyi istedikleri gibi kullanabileceklerini kaydetti. 150 metrekarenin üzerindeki dairelerde KDV'nin yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesinin de peşin alımlara yönlendirdiğini anlatan Bıyıklıoğlu, bu nedenle alımlarının önemli bir bölümünün peşin yapıldığını söyledi.

Arazisini 20 yıl önce aldıkları projenin arsa hariç yatırım maliyetinin 250 milyon lira olacağını ifade eden Bıyıklıoğlu, projeden 400 milyon liralık bir yatırım değerine ulaşmasını beklediklerini söyledi. Bıyıklıoğlu, ilk villaların ise Ekim 2017'de teslim edilmeye başlanacağını belirtti.

Çocuklar için geniş olanak sunuyor

Tenis kortları, basketbol ve mini futbol sahalarının bulunduğu Yeşilyaka'da açık ve kapalı yüzme havuzu, fitness ve spa merkezi de bulunuyor. Açık hava sinemasında yer aldığı projede çocuklar için tırmanma duvarı, ağaç evler, kaykay pistleri ve yaş guruplarına göre özel dizayn edilmiş parklar bulunuyor. 3. Havalimanı ve çevresindeki Atakent, Halkalı, Bahçeşehir gibi gelişen bölgelere komşu olan Yeşilyaka projesi, TEM Otoyolu'na 5 dakika mesafede konumlanıyor. Yeşilyaka, Maslak-Levent'e 30 dakika, Atatürk Havalimanı'na 20 dakika, Mall of İstanbul'a uzaklığı ise 15 dakika mesafede.

Tek katlı ve dubleks villalar yer alıyor

Büyüklükleri 272 m2 - 380 m2 arasında değişen tek katlı ve dubleks müstakil villalardan oluşan projede iki katlı 'Söğüt' ve 'Sedir' villalarının büyüklükleri 370 ile 380 metrekare arasında değişiyor. Konumlarına göre değişen villalardan 'Söğüt' 2 milyon 160 bin TL'den, 'Sedir' ise 2 milyon 350TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. 303 m2'lik büyüklükleriyle tek katla çözülmüş bir yaşam alanı sunan Ladin villarının fiyatları 2 milyon 80 bin TL'den başlıyor. Ardıç villaları ise 272 metrekarelik büyüklükleriyle 1 milyon 600 bin TL ile satışta.